• home
 • video
 • pas verschenen

  De Bruyne: "Op basis van prestaties verdient Nainggolan selectie voor Duivels"

  Kevin De Bruyne was dit weekend met zijn zoontje in Leuven.

  Kevin De Bruyne gaf gisteren de aftrap voor de bekermatch tussen OHL en Turnhout. Eleven Sports strikte hem voor een interview. "Mijn rol bij Manchester City is een beetje veranderd." Hij had het ook over de niet-selectie van Radja Nainggolan. "Misschien is het iets persoonlijk, dat weten wij als spelers niet."

  Kevin De Bruyne kwam op OHL zijn vriend Dimitri Daeseleire aanmoedigen en gaf ook de aftrap samen met zijn zoontje. “Het kwam perfect uit want zo moest ik niet meteen naar Brussel reizen. Dit is halfweg.”

  “Ik heb voor het eerst sinds lang nog een keer een goeie voorbereiding gehad. De jaren daarvoor had ik nooit echt vakantie, nu wel. Dat maakt toch een verschil.”

  "Ik heb nu drie matchen niet gescoord, maar ik speel ook als verdedigende middenvelder. Mijn rol is een beetje veranderd, maar mijn matchen zijn goed. Ik weet wat mijn rol is en wat ik bijbreng aan het team."

  "Andere mensen weten dat niet. Zij denken dat ik als aanvallende middenvelder speel en denken dat ik moet scoren en assists moet geven, maar dat klopt dus niet. Het is niet belangrijk wat anderen zeggen, ik heb drie goeie matchen achter de rug."

  "Nainggolan verdient een selectie voor de Rode Duivels"

  De Bruyne is natuurlijk in België voor de WK-kwalificatiewedstrijden van de Rode Duivels. "Gibraltar dat mag sowieso geen probleem zijn, maar tegen Griekenland wordt het niet makkelijk."

  "Ik heb de heenmatch gezien dus ik kan al voorspellen wat voor een match het zal zijn. Het is zoals ik het gewoon ben bij City. De andere ploeg zal verdedigen. Al hebben zij wel meer nood aan een resultaat dus misschien zal het meevallen."

  Wat vindt De Bruyne van de afwezigheid van Radja Nainggolan? "Radja speelt al jaren op een hoog niveau bij AS Roma dus op dat vlak verdient hij zeker een selectie voor de nationale ploeg. Misschien is het iets persoonlijk, dat weten wij niet. Het zijn niet de spelers die kiezen wie er geselecteerd wordt. Dat is de keuze van Martinez."

  Bekijk het interview van Eleven Sports met De Bruyne: