• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mulder: "Zulte Waregem speelt voetbal naar mijn hart"

  Jan Mulder, Onur Kaya, Filip Joos en Franky Van der Elst waren de gasten.

  Onur Kaya mocht gisteren aanschuiven aan de tafel van Extra Time en dus werd zijn ploeg Zulte Waregem onder de loep genomen. "Of we nu tegen Anderlecht of Waasland-Beveren spelen, ons voetbal blijft hetzelfde", vertelde hij. "Het is echt voetbal naar mijn hart", gaf Jan Mulder toe. De analist gaf een geschiedenislesje en er was ook aandacht voor Marc Coucke.

  "Ik speelde mijn beste match ooit voor Zulte Waregem"

  Zulte Waregem ging met 0-4 winnen op het veld van Standard. De analisten aan tafel waren onder de indruk. "Er zijn altijd heel veel mensen in de aanval, er is altijd iemand voor doel. Ze brengen echt heel mooi voetbal", vertelt Van der Elst.

  "Het was misschien wel mijn beste match ooit voor Zulte Waregem", vult Kaya aan. "Ik heb in deze ploeg een beetje een vrije rol. Iedereen beweegt door elkaar."

  "Ik heb het geluk dat ik een trainer heb die vertrouwen heeft in mij en die aanvallend wil spelen. Of we nu tegen Anderlecht of Waasland-Beveren spelen, ons spel blijft hetzelfde."

  Video player inladen ...

  "Liever op deze manier verliezen dan afwachtend te spelen"

  Jan Mulder kan het voetbal van Zulte Waregem wel smaken. "Dat is voetbal naar mijn hart. Waarom doet niet iedereen dat? Omdat ze niet kunnen? Onzin. Zo'n wereldploeg is Zulte Waregem nu ook weer niet. Het ligt aan de instelling. Alles begint bij de trainer die zo wilt spelen."

  "We spelen met veel risico", geeft Kaya toe. "Maar ik zou liever zo verliezen dan afwachtend te spelen en ook te verliezen."

  "Ze willen altijd domineren", analyseert Van der Elst. "Het is echt heel knap. Kijk naar al dat volk op de helft van Standard. Heel dat team valt aan, maar heel dat team verdedigt ook."

  Video player inladen ...

  "Dat interview van Sa Pinto getuigt van arrogantie"

  De trainer van Standard, Ricardo Sa Pinto, had een andere match gezien dan de gasten aan tafel. Dat bleek uit zijn interview na de match. "Dat is respectloos tegenover Zulte Waregem", vindt Kaya.

  Mulder gaat nog verder. "Hij overdrijft een beetje? Het is gewoon een pijnlijke vertoning. Dit getuigt van arrogantie tegenover Zulte Waregem, maar ook tegenover de verslaggever. Hij behandelt hem als een kind. Als bestuur zou ik hier nota van nemen. Dit is geen reclame voor de club."

  "Meent hij dat echt?", vraagt Joos zich af. "Want dan moet hij misschien maar vertrekken."

  Video player inladen ...

  Mulder over tweets van Coucke: "Dat houdt hij niet vol"

  Ook bij KVO gaat het niet zo goed. Voorzitter Marc Coucke zal geen voetbaltweets meer sturen, maar Jan Mulder denkt niet dat hij die belofte zal nakomen. "Dat houdt hij niet vol. Dat is een soort verslaving."

  "Als KVO volgende week wint, is hij daar weer", voorspelt Van der Elst.

  "Bovendien ligt zijn Twitter-vriend Michel Verschueren in het ziekenhuis. Hij kan zijn tweets niet echt kwijt."