• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Onze spelers denken dat het volstaat om op het veld te komen om te winnen"

  Herman Van Holsbeeck predikt rust en geeft Weiler nog wat krediet.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Bij Anderlecht loert de crisis om de hoek na een valse start van de competitie. Manager Herman Van Holsbeeck zet zijn coach uit de wind en wijst de spelers nadrukkelijk met de vinger. "Ze denken: het zal wel loslopen. Maar het loopt juist voor geen meter."

  "Het is nog geen crisis, maar na 2 nederlagen op een rij moeten we wel toegeven dat we onze start gemist hebben", is Herman Van Holsbeeck eerlijk in zijn analyse.

  Waar mangelt het dan aan? Van Holsbeeck ziet een aantal redenen. "Ik heb al wat ervaring van een jaar na een titel en dus heb ik in het begin van het seizoen bij de dokter de gegevens opgevraagd van een aantal spelers. Vorig jaar kwamen die met ongelooflijke cijfers terug van vakantie, nu was dat minder."

  "Na de titel kregen ze het gevoel: het zal volgend seizoen ook wel loslopen. We denken dat het genoeg is om op het veld te komen om de wedstrijd te winnen. Vorig jaar vochten ze voor elke meter. Die mentaliteit zie ik nu niet."

  "Op papier staat er een ploeg op het veld, maar vorig jaar vormden de spelers een blok, nu liggen de linies ver uit elkaar. Bovendien zijn enkele leidende spelers onder hun niveau."

  Coach René Weiler krijgt van de manager nog wat krediet. "Hij moet eerst weer de mentaliteit in de ploeg pompen, daarna kunnen we aan het voetbal werken. Maar het is logisch dat een trainer bij een topclub onder druk komt te staan, ook intern. Maar in de meeste clubs maken ze de balans pas op na 10 matchen."

  Van Holsbeeck over...

  • Lukasz Teodorczyk: "Iemand die vorig seizoen 22 goals maakte, kan het niet allemaal verleerd zijn. Als hij even hard werkt als vorig jaar, denk ik dat alles goed komt. Het is misschien logisch dat hij nu wat gemakzuchtiger is, nu hij een nieuw contract heeft getekend. "Het zal wel lopen". En dat is ook wat je bij ons op het veld ziet. En dan loopt het juist voor geen meter."
  • Leander Dendoncker: "We doen aan carrièreplanning met spelers, zoals we ook met Lukaku, Kompany en Tielemans hebben gedaan. Toch heeft Dendoncker aangegeven dat hij wil vertrekken. Maar ik heb altijd gezegd dat een transfer na 15 augustus niet meer kan, tenzij er een bod komt waar iedereen beter van wordt. Maar nu gaan we ervan uit dat hij blijft."
  • De laatste transfers: "Eerst moeten we een oplossing zoeken voor Svilar. Ik heb die bijna gevonden, maar het is nog niet definitief. Daarnaast heeft de technische staf ook nog om een extra spits gevraagd, omdat we moeilijk scoren. En ten slotte zoek ik ook nog naar een oplossing voor Davy Roef. Hij is te jong en heeft te veel talent om 3e doelman te zijn."
  Video player inladen ...