• home
 • video
 • pas verschenen

  Weiler: "Crisis? Dat woord neem ik niet in de mond, maar goed is het niet"

  Er is werk aan de winkel in Anderlecht.

  Landskampioen Anderlecht is bijzonder slecht aan het nieuwe seizoen begonnen. Met amper 4 op 12 klinkt het woord "crisis" steeds luider in Brussel. Wat loopt er verkeerd? "We proberen hetzelfde voetbal te spelen als vorig jaar. Dat was ook niet altijd top, maar toen wonnen we tenminste", vertelt Leander Dendoncker.

  Weiler: "Het is duidelijk dat we nog spelers nodig hebben"

  "We hebben niet goed gespeeld", was trainer René Weiler eerlijk over de prestatie van zijn team. "We hebben wel kansen gehad, veel kansen zelfs, maar goed was het niet. We maakten veel fouten en verloren veel duels. We kunnen niet tevreden zijn."

  "Verdedigend was het niet goed, dat is duidelijk. Er ontbreekt iets. We moeten mentaal sterker worden. We moeten harder zijn in de duels. We hebben nog heel veel werk. Op mentaal of op voetballend vlak? Allebei. Het voetbal is ook nog niet het voetbal dat we willen spelen. Er is een groot verschil met vorig seizoen."

  "We moeten de nieuwe spelers snel integreren, maar we moeten ook nog nieuwe spelers zoeken. Sommige nieuwkomers hebben echt nog niet het benodigde niveau. Dat zie je op het terrein en op het scorebord. Of we nog iets zullen doen op de mercato? Ik kan niets zeggen over specifieke namen, maar het is duidelijk dat we nog iets zullen moeten doen."

  "Crisis? Ik zal dat woord niet in de mond nemen. Maar het is niet goed genoeg, dat is duidelijk. Ik begrijp dat er kritiek is."

  Dendoncker: "Moeten iets rechtzetten tegenover de supporters"

  "Eigenlijk is alles een beetje fout gelopen vandaag", gaf ook Leander Dendoncker toe. "We kregen wel redelijk veel kansen, maar werkten ze niet af. We missen dan ook nog een penalty. Aan de overkant laten we ons te makkelijk ringeloren. Er is een probleem."

  "Dat Legear scoort? Dat maakt niet uit. Thuis drie goals slikken: dat kan en dat mag niet. We proberen hetzelfde voetbal te spelen als vorig jaar. Dat was ook niet altijd even top, maar toen wonnen we wel. Dat is het verschil. Ook tegenover onze supporters hebben we iets recht te zetten. We moeten dringend weer winnen."

  "Mijn eigen prestatie? Als de ploeg niet draait, is het voor mij ook moeilijk. Ik doe mijn best, maar meer kan ik ook niet doen. Ik geef alles voor deze club. Ik zit echt niet in mijn hoofd met een eventuele transfer."

  Hanni: "We hadden dit seizoensbegin niet verwacht"

  De kapitein had ook niet meteen een verklaring. "We hadden dit vandaag niet verwacht. We hadden dit seizoensbegin niet verwacht. We hadden echt een zege nodig om ons te herpakken na Charleroi. We begonnen goed, maar slikken dan te snel de gelijkmaker. En dan mis ik die strafschop."

  "We hebben aanvallend gespeeld, maar dat was niet verkeerd. We kregen kansen om de match te winnen. Maar in voetbal moet je niet alleen aanvallen, ook verdedigen. Dat was vandaag echt niet goed. We hebben ons drie keer te makkelijk laten verrassen."

  "Dit is frustrerend. Dat is duidelijk. We mogen het hoofd niet laten hangen en moeten hard werken. We mogen niet denken dat we beter zijn dan de rest. Alleen met hard labeur kunnen we er bovenop raken."