• home
 • video
 • pas verschenen

  Leye: "Ik scoor meteen. Ongelooflijk"

  Mbaye Leye doet meteen wat Eupen van hem verlangt: scoren.

  Lang heeft Mbaye Leye niet moeten wachten op zijn eerste doelpunt voor Eupen. Tegen Oostende (2-1) was het meteen raak. "Ik wil de jongeren hier iets bijbrengen", vertelde de 34-jarige spits, die achteraf de tribunes indook.

  "Ploeg staat voorop"

  Met een prima kopbal opende Mbaye Leye de score in zijn eerste match voor Eupen (video). "Meer dan 2 maanden heb ik niet gespeeld en nu scoor ik meteen. Dat is ongelooflijk", sprak de ex-spits van Zulte Waregem, Lokeren en AA Gent.

  "De ploeg staat voorop. Dit doelpunt geeft Eupen een bevrijdend gevoel om onderin weg te geraken. De ploeg heeft veel kwaliteit, kijk maar naar Lazare en Ocansey."

  Eupen heeft Leye niet alleen als goalgetter naar de Oostkantons gehaald, maar ook als leider. "Dat zal niet veranderen", antwoordt Leye. "Zo was ik ook bij Standard, Gent, Lokeren en Zulte Waregem. Ook Eupen heeft heel wat jonge spelers die ik iets kan bijbrengen."

   

  Leye zingt mee

  Mbaye Leye maakte zich in Eupen niet alleen populair met zijn doelpunt, na de wedstrijd tegen Oostende (2-1) dook hij ook de tribunes aan. Daar neuriede hij een populair deuntje mee.