• home
 • video
 • pas verschenen

  "Het ligt niet alleen aan onszelf, het wordt ons voor een deel ontnomen"

  Vanhaezebrouck spreekt na de 3-2 zijn spelers toe.

  Hein Vanhaezebrouck zit in de rats met AA Gent. De trainer toonde na de 3-2 in Moeskroen geen begrip voor een ingrijpende beslissing van ref Laforge. Laforge stuurde Gent-verdediger Gigot na een sliding naar de kleedkamer, waardoor Moeskroen weer in de match kwam.

  De veelbesproken rode kaart voor Samuel Gigot net voor de rust liet de partij helemaal kantelen. Zo vond ook Hein Vanhaezebrouck, die geen begrip toonde voor de beslissing van ref Laforge.

  "Het mag wel eens stoppen. Als je ziet wat we vorig seizoen meegemaakt hebben in de play-offs en hoe die lijn nu wordt doorgetrokken... Deze rode kaart was een sleutelmoment in de wedstrijd", zei de trainer van AA Gent.

  "Wij hadden alle controle over de match en hadden de score nog kunnen opdrijven. Niets liet uitschijnen dat we nog in de problemen zouden komen. De beslissing van de scheidsrechter is verkeerd. Heel simpel."

  "Ik heb de tackle nog eens gezien. Zelfs qua intensiteit was hij er niet over. Tja, spijtig... De hoekschop die aan de 3-2 voorafging, was trouwens geen hoekschop. Dat komt er dan ook nog eens bij."

  "Maar uiteraard: wij moeten in de tweede helft meer kunnen brengen. We hebben te weinig voetbal gebracht, dat hebben we alleen aan onszelf te wijten. De reden? Er lopen een hoop internationals rond bij ons, dan heb je de nodige ervaring. Maar als je kiest om niet meer te voetballen, dan roep je het over jezelf af."

  "Het ligt niet alleen aan onszelf"

  "Het is duidelijk dat deze groep mentaal broos is. Je valt met een man minder en begint meteen te twijfelen. Dat zou niet mogen. Maar we kunnen niet zeggen dat het alleen aan onszelf ligt, want we worden door het lot in de steek gelaten. Het wordt ons voor een deel ontnomen. We zitten duidelijk in de hoek waar de klappen vallen", besloot Vanhaezebrouck. 

  "Ik zou al blij zijn als er eens normale beslissingen genomen zouden worden. Als er eens niks gebeurt in een wedstrijd, dan zou ik al heel tevreden zijn. Het is al de tweede keer dat de beslissende momenten tegen ons zijn." 

  Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen Anderlecht. "Het zal weer opkalefateren zijn. Met onze goeie eerste helft hier koop je niks. Zo lang je niet wint, krijg je geen boost. Nu begint een moeilijk programma met heel zware tegenstanders. Maar de supporters waren vanavond weer fantastisch, met hun steun zullen we er wel uitgeraken."

  Vanhaezebrouck spreekt na nederlaag spelers toe op het veld: