• home
 • video
 • pas verschenen

  Kara: "Normaal dat fans ongeduldig zijn, want we zijn niet goed bezig"

  Kara denkt niet meer aan een transfer naar het buitenland.

  Met 4 op 9 maakt Anderlecht geen goeie beurt in de competitieaanhef. Kara Mbodji, die zijn contract verlengd heeft, geeft toe dat het een stuk beter moet. "Het is normaal dat de supporters ongeduldig zijn, maar stel het niet voor alsof het hier crisis is."

  Met een 0-0 op Antwerp, 1-0 tegen Oostende en 2-0 op Charleroi heeft Anderlecht dit seizoen al eens gewonnen, verloren en gelijkgespeeld. Het programma was niet makkelijk, maar toch hadden insiders van de club op meer puntenoogst gerekend.

  "Het is normaal dat de supporters ongeduldig zijn en dat iedereen zich vragen stelt. We zijn inderdaad niet goed bezig. De mensen verwachten een niveau dat we momenteel niet halen", zegt Kara.

  "Maar men moet het niet voorstellen alsof het crisis is. Natuurlijk zijn we ontgoocheld met 4 op 9, maar zulke dingen gebeuren. Je moet dat accepteren."

  "We moeten natuurlijk wel reageren. Hoe? Op het terrein. Zondag tegen STVV. Als speler moet je met de druk kunnen omgaan, voor mij is het een positieve druk. We moeten top zijn, zodat de resultaten volgen, want zowel de club als de spelers hebben er nood aan."

  Het voetbal is niet wat het moet zijn en er is een probleem met de Poolse aanvaller Lukasz Teodorczyk, die het doel niet meer weet staan. Kara: "Ik heb vertrouwen in al onze aanvallende spelers. Ze kunnen het. We moeten Teodorczyk niet met de vinger wijzen. Het is de ploeg als geheel die niet goed genoeg draait." 

  "We moeten hem allemaal samen helpen om zijn vertrouwen terug te winnen. Ik ben er zeker van dat hij opnieuw zal scoren. Je moet het ook niet toespitsen op een individu. Het is de groep die telt."

  "Als God zegt dat ik hier moet blijven, dan blijf ik hier"

  Vorige week verlengde Kara zijn contract in Brussel tot 2020. De 27-jarige Senegalese centrale verdediger kwam daar gisteren in zijn praatje met de pers ook nog eens op terug. "Ik heb beslist mijn contract te verlengen en hier te blijven, omdat Anderlecht belangrijk voor mij is. Ik focus volledig op deze club en probeer de ploeg te helpen."

  "Ik ben ambitieus en we spelen in de Champions League, dus dacht ik bij mezelf: waarom zou ik niet blijven? Of ik hier nog lang blijf? Je weet nooit. Als God zegt dat ik mijn carrière hier moet beëindigen, dan zal ik ze hier beëindigen. Zo zie ik het leven. Ik ga nu niet zeggen: ik ga voor Manchester spelen, dat zal wel lukken. Neen, zelfs als je hard werkt en het verdient, kan het ook dat dat niet lukt..."

  Persbabbel met Kara: