• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Elst: "Napoli was fantastisch, met heel belangrijke rol voor Mertens"

  Dries Mertens had nog geen kwartier nodig om de score te openen.

  Dries Mertens heeft met een doelpunt en een uitgelokte strafschop meer dan zijn stempel gedrukt op de Champions League-wedstrijd van Napoli tegen Nice. Analist Franky Van der Elst genoot van de tactische dominantie van de Italianen: "Het klasseverschil was enorm."

  "Napoli heeft Nice van in het begin onder druk gezet. Nice maakte te veel fouten in de opbouw, veel jongens waren zenuwachtig aan de bal en gingen keer op keer in de fout."

  "Napoli creëerde heel veel kansen in de eerste helft, maar scoorde slechts één keer. Het had veel meer kunnen zijn. In de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld: een dominant Napoli bracht Nice in de problemen telkens het versnelde."

  "Nice is in de hele wedstrijd amper twee keer in de buurt van doelman Reina geweest, maar het had wel twee keer kunnen scoren. Ze hadden toch twee goede kansen die de wedstrijd wat hadden kunnen veranderen. Maar het klasseverschil was wel enorm."

  "Mertens geeft zijn plek niet meer af"

  "Het voetbal van Napoli was fantastisch: zuiver, met mensen tussen de linies en voorin veel diepgang. Ze doken ontelbare keren in de rug van de Nice-defensie. Het was zo precies, zo snel. Ze waren ook tactisch heel goed voorbereid. Coach Sarri wist perfect welk systeem Nice zou spelen."

  "Mertens speelt een heel belangrijke rol in dit elftal. Hij haakt goed af, vraagt de ballen en blinkt uit in het samenspel. Hij zet een-tweetjes op en vertrekt steeds op het juiste moment."

  "Zo scoort hij ook het eerste doelpunt. Twee baltoetsen en de bal ligt tegen de touwen. Zo blijft Milik, een spits van 35 miljoen, op de bank zitten. Mertens geeft zijn plek niet meer af en hij zal blijven scoren."

  Tweet: