• home
 • video
 • pas verschenen

  Advocaat haalt Van Persie na bijna 2 jaar weer in voorselectie Oranje

  Van Persie is de Nederlandse topschutter met 50 goals in 101 interlands.

  Maakt Robin van Persie zijn rentree bij Nederland? De 34-jarige spits van Fenerbahçe was er voor het laatst bij in oktober 2015. Bondscoach Dick Advocaat, zijn trainer ook bij Fenerbahçe vorig seizoen, nam hem op in een voorselectie van 32 namen voor de belangrijke WK-kwalificatiematchen in Frankrijk en tegen Bulgarije.

  Van Persie verdween uit de gratie van toenmalig coach Danny Blind, die vond dat de oud-aanvaller van Arsenal en Manchester United na zijn vertrek naar Turkije in 2015 aan kwaliteit inboette.

  Van Persie is met 50 goals in 101 interlands de Nederlandse topschutter aller tijden. Zijn laatste match was de 2-3-nederlaag thuis tegen Tsjechië in de EK-kwalificatiematch in oktober 2015, waarbij hij een owngoal en zijn 50e maakte.

  Advocaat: "Robin kunnen we misschien nog gebruiken"

  Dick Advocaat kent de huidige vorm van Van Persie goed. Hij werkte vorig seizoen als clubcoach met hem samen. "Hij toonde me tot wat hij nog in staat is. Robin is een speler die we misschien nog kunnen gebruiken. Maar we zien de komende weken wel hoe fit hij is en of hij speelt", legde Advocaat uit.

  "Dit is een voorlopige selectie, dus er kunnen spelers afvallen of bijkomen." Advocaat zette ook  Ryan Babel en Eljero Elia weer op de lijst. Besiktas-spits Babel (30) was in 2011 een laatste keer international, Basaksehir-winger Elia (30) in 2012.

  Advocaat werd in mei aangesteld als opvolger van Blind, nadat de hoop om het WK te halen bijna helemaal weggevloeid was. Oranje is derde in de groep met 10 op 18, drie punten achter Frankrijk en Zweden. Op 31 augustus moet Nederland naar Parijs, op 3 september komt Bulgarije naar Amsterdam.