• home
 • video
 • pas verschenen

  De Roeck: "Profclub of amateurclub, ik zal mijn aanpak niet veranderen"

  De Roeck voelt zich klaar voor zijn opdracht bij STVV.

  0 / 0

  De Roeck voelt zich klaar voor zijn opdracht bij STVV.

  Jonas De Roeck werd vandaag officieel voorgesteld als de nieuwe trainer van STVV. De relatief onervaren trainer gelooft dat hij kan slagen in eerste klasse. "Ik begrijp dat sommige mensen twijfels hebben, maar ik ben er klaar voor."

  Sint-Truiden verraste vorige week niet alleen door het razendsnelle ontslag van Marquez, maar ook door de keuze van diens opvolger. Jonas De Roeck, die vandaag voorgesteld werd, heeft nog maar twee jaar ervaring als coach en dat in de lagere reeksen. Zelf ziet hij dat gebrek aan ervaring niet als een probleem.

  "Ik begrijp wel dat sommige mensen twijfels hebben. Maar ik ben zelf ook 17 jaar profvoetballer geweest. Die ervaring neem je ook mee. Ik was tijdens mijn laatste jaren als speler ook al bezig met de stap naar het trainersvak. Ik denk dat ik een duidelijke boodschap heb en dat ik die kan overbrengen."

  Het wordt zondag wel meteen een grote stap met een uitwedstrijd in Anderlecht. "Er zal misschien wel iets meer volk zijn en iets meer spanning, maar ik ben nuchter genoeg om te zeggen: "dit is een wedstrijd als alle andere". Amateurclub of profclub, ik ga het niet plots anders doen. Ik ben er klaar voor."

  De Roeck begint dankzij de 6 op 9 niet met al te veel druk. "Dat is al een mooie optelsom. Die punten zijn verdiend op basis van het spel, maar zeker de mentaliteit. Gisterenavond was er heel veel beleving, zowel op als naast het veld. Ik heb een paar keer gedacht aan de vroegere "hel van Stayen". Het is de bedoeling om opnieuw die thuisreputatie te kweken en supporters naar het stadion te lokken."

  Voor het seizoen sprak Duchâtelet over Play-off I. "Ik wist dat die vraag zou komen. We zullen het match per match bekijken. Ik hoop vooral dat je over een aantal weken of maanden kan zeggen: "dat is de identiteit van STVV". En dat de mensen graag naar ons komen kijken."

  "Het profiel van De Roeck past perfect bij STVV"

  Sint-Truiden verraste met de aanstelling van De Roeck. Hoe kwam het bestuur hem op het spoor? "We hoorden heel veel positieve verhalen over hem. We nodigden hem uit voor een gesprek en voelden onmiddellijk een klik", vertelde CEO Philippe Bosmans.

  "We geloven in De Roeck als coach en zullen hem onze volledige steun verlenen. Hij heeft inderdaad weinig ervaring als trainer op het hoogste niveau, maar dat vormde voor ons helemaal geen probleem."

  "Wat voor ons de doorslag gaf, is dat zijn profiel bij onze club paste. De Roeck is een jonge, ambitieuze en Belgische coach. Wij geloven dat hij onze kwaliteitsvolle spelersgroep nog beter kan maken."