• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  PSV-watcher Elfrink: "Ontgoocheling die niet zonder gevolgen kan blijven"

  PSV ging er gisteren roemloos uit in de Europa League.

  Voor het eerst in 44 jaar heeft PSV zich niet kunnen plaatsen voor een Europees hoofdtoernooi. De Nederlandse nummer 3 ging er in de derde voorronde van de Europa League uit tegen het bescheiden NK Osijek uit Kroatië en dat is hard aangekomen in Eindhoven. "PSV is een slaapverwekkend gezelschap geworden", lezen we in het Algemeen Dagblad.

  "Na een knappe periode sloeg de erosie keihard toe bij PSV"

  Rick Elfrink, PSV-watcher van AD, staat in het Nederlands dagblad stil bij de uitschakeling. "Geen Europees voetbal in Eindhoven dit jaar. Een miljoenenstrop, een sportieve blamage, maar bovenal een ongelooflijke domper voor alles en iedereen bij de club. Een ontgoocheling die niet zonder gevolgen kan blijven."

  "PSV is al maanden in crisis en de leiding blijft naar buiten toe maar uitstralen dat er geen enkele twijfel bestaat over de technische staf. Het vertrouwen van de spelersgroep in Cocu is leidend en niet de prestaties op het veld. Hoe is dat mogelijk?"

  "Na twee titels en een knappe Europese campagne sloeg de erosie keihard toe bij PSV. Sinds september vorig jaar ging eigenlijk alles mis wat er maar mis kon gaan. Een paar maanden nadat het vorige seizoen al als een nachtkaars was uitgegaan, is alweer sprake van hevige onrust en een enorme ontgoocheling."

  "Na een prachtige periode onder Cocu, waarin de trainer ook zelf een paar keer uitblonk, is het team ingedut en inmiddels een aangeslagen en slaapverwekkend gezelschap geworden. Intern wil niemand dat onder ogen zien, maar de resultaten spreken boekdelen."

  "PSV was vorig seizoen al toe aan nieuwe impulsen, maar Cocu mag blijven regeren in Eindhoven omdat niemand de realiteit onder ogen wil zien."

  Cocu: "De druk zal toenemen nu, dat is logisch"

  "Op deze manier mag je er nooit uitgaan", klonk het na de wedstrijd erg ontgoocheld bij trainer Philip Cocu. "De spelers hebben nochtans alles gegeven, daar lag het niet aan. Vorige week hebben we het gewoon in eigen huis weggegeven, daarom liggen we eruit."

  "We hebben gewoon erg veel moeite om doelpunten te maken. We krijgen kansen genoeg, maar scoren lukt niet. Osijek haalde rendement uit een vrije trap en vorige week uit een strafschop, wij niet."

  "De druk zal toenemen nu, dat is logisch. We hebben een doelstelling niet gehaald, heel vroeg. Dat is teleurstellend", aldus Cocu, die nog helemaal niet aan opstappen denkt. "Mocht ik geen kracht, motivatie en overtuiging hebben, zou ik hier niet meer zitten."

  Brands: "Positie van de trainer staat niet ter discussie"

  "De positie van de trainer staat niet ter discussie", zei Marcel Brands, technisch directeur bij PSV, bij het vertrek naar Eindhoven. "We hebben nu een sportieve en financiële tegenvaller, waar we goed naar moeten kijken. Er spelen nog wel wat dingen in de selectie en er kan nog wat gebeuren. De positie van de trainer? Dat is geen issue."