• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Leko: "Wat we anders moeten doen tegen Basaksehir? Geen cadeaus meer uitdelen"

  Leko sprak met de pers in het Fatih Terim-stadion van Basaksehir.

  Club Brugge heeft al getraind in het Fatih Terim-stadion in Istanbul, waar het morgen tegen Basaksehir speelt. Trainer Ivan Leko is hoopvol, maar toont zich ook nuchter in zijn vooruitblik. "De realiteit is dat zij na de 3-3 licht favoriet zijn. Maar wij zijn naar Turkije gereisd om er alles aan te doen om te winnen", zei Leko.

  Na de uitslag van de heenmatch in het Jan Breydelstadion beseft de trainer van Club Brugge dat de opdracht in de grootste stad van Turkije moeilijk wordt. Niet alleen de uitslag viel tegen, Basaksehir voetbalde ook goed.

  "We wisten voor de match al dat Basaksehir een goede ploeg is. Ze hebben veel geïnvesteerd en willen absoluut de Champions League spelen. Maar wij willen dat ook. De realiteit is dat zij na de 3-3 licht favoriet zijn. Maar wij zijn naar Turkije gereisd om er alles aan te doen om te winnen."

  Leko moet niet lang nadenken over de vraag wat zijn ploeg morgen dan beter moet doen dan een kleine week geleden. "Geen cadeaus meer uitdelen. De eerste twee doelpunten die Basaksehir maakte waren cadeautjes van ons."

  "Dan is het normaal dat het vertrouwen naar beneden gaan en de twijfels groeien. Daardoor eindigden we de match met een slecht gevoel."

  "Anderzijds weten we wat we kunnen en waarop we trainen. Hopelijk hebben we wat geluk en halen onze beste spelers hun beste niveau. Alleen zo kunnen we misschien winnen."

  Is doorstoten naar de Play-offs van de Champions League een zaak van moeten of van graag willen voor Club Brugge? "Het is iets dat we heel graag willen", zegt Leko. "Het zou perfect zijn voor iedereen binnen de club. Maar we zijn niet gefocust op moeten."