• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Het beste uit Extra Time: van de weergaloze Tielemans tot José "Marlon Brando" Mourinho

  Video player inladen ...
  0 / 0
  De eerste aflevering van Extra Time in het nieuwe voetbalseizoen had meteen heel wat om het lijf. Analisten Jan Mulder, Franky Van der Elst en Filip Joos stonden, samen met studiogast Obbi Oularé, onder meer stil bij Youri Tielemans, Dennis Bonaventure en Lukasz Teodorczyk. Ook José Mourinho kwam meer dan eens ter sprake.

  Mulder: "Tielemans was weergaloos in de Franse Supercup"

  Youri Tielemans lijkt zijn overstap naar Monaco goed te verteren. Onze landgenoot schitterde meteen in zijn eerste officiële wedstrijd voor zijn nieuwe club. Tielemans deelde tijdens de Franse Supercup een prachtige assist uit bij het eerste doelpunt. Ook Jan Mulder was onder de indruk.

  "Ik had er weinig vertrouwen in, maar dat Tielemans zo goed zou spelen, dat vind ik zo knap. Zijn assist is weergaloos: vintage Tielemans: snel zien en precies op de goeie kracht een bal spelen, met een fantastisch doelpunt tot gevolg. Die ene bal zorgt ervoor dat hij in één klap een bekende naam is in Monaco. Ik zag het moeilijk zitten, maar weergaloos..."

  Video player inladen ...

  Joos: "Coulibaly is een onafgewerkt product"

  AA Gent ging met de billen bloot bij STVV. Diepe spits Kalifa Coulibaly speelde niet meteen zijn beste wedstrijd en dat zagen ook de tafelgasten. "Hij is een onafgewerkt product", meent  Filip Joos. "Met veel ballen moet hij toch meer kunnen doen."

  "Coulibaly is een speler die aan het einde van een actie moet zitten, niet aan het begin", vult Franky Van der Elst aan. "Hij moet het proberen af te maken en niet een aanval proberen op te bouwen."

  Video player inladen ...

  Van der Elst: "Start van Dennis bij Club is veelbelovend"

  Club Brugge kende in Lokeren geen problemen en won gemakkelijk met 0-4. Man van de Match Dennis Bonaventure scoorde 2x. Franky Van der Elst was onder de indruk van de prestatie van de Nigeriaan. "Wat hij nu al laat zien is veelbelovend. Hij maakt twee mooie doelpunten en was in de Champions League-voorronde ook belangrijk."

  "Ook verdedigend doet hij zijn werk. Hij is nog maar net op de club, maar laat al mooie dingen zien. Hij is vergelijkbaar met Izquierdo, al was die zijn start bij Club Brugge niet zo denderend. Hij lijkt mij ook iets sneller en doelgerichter."

  Video player inladen ...

  Mulder: "Het voetbal van Antwerp was ge-wel-dig"

  Antwerp hield landskampioen Anderlecht in bedwang in de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen. Jan Mulder vond het een knappe prestatie van de oudste club van het land. "Antwerp was ge-wel-dig. Dat was voetbal naar mijn hart. Alle complimenten aan de trainer.

  "We gaan ze tegen de wand nagelen", zei de trainer. Elke andere trainer zou zeggen: "We moeten onze plaats kennen. Rustig, met een controleur en nog een met een achteruitkijkspiegel voor zijn verdediging." Dit is het bewijs: negatieve tactiek moet je nooit doen. Anderlecht werd alle initiatief ontnomen. Het punt was zwaar verdiend, vooral op basis van de eerste helft."

  Video player inladen ...

  Joos: "Teodorczyk is geen goede voetballer"

  Lukasz Teodorczyk, de topschutter van vorig seizoen, was niet helemaal bij de les vrijdag. Dat viel de tafelgasten ook op gisteren. "Hij maakt veel goals. Je kan topschutter zijn zonder een grote voetballer te zijn. Hij scoorde in de play-offs amper. Ergens is er iets mis", merkt Filip Joos op.

  Jan Mulder nuanceert: "Balverlies kan een keer gebeuren. Hij blijft toch topschutter en die zet je er niet uit. Mijn advies: een bietendieet. Hij scoort elk jaar 20 keer en zal belangrijk blijven voor Anderlecht."

  Video player inladen ...

  De keek op de week van Filip Joos:

  Video player inladen ...

  Mulder: "Mourinho praat een beetje als Marlon Brando"

  Marouane Felliaini zou dicht bij een transfer naar Galatasaray staan. Manager José Mourinho ontkent in alle talen. "Hij is te belangrijk voor mij. Het zal gemakkelijker zijn voor Galatasaray om mij te halen dan Fellaini."

  Mourinho is ondertussen ook in een woordenstrijd verwikkeld geraakt met Chelsea-manager Antonio Conte. Filip Joos denkt er het zijne van: "Het wordt een leuke Chelsea-Manchester United dit seizoen."

  "Hij praat een beetje als The Godfather, Marlon Brando", vult Jan Mulder nog aan.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...

  De integrale uitzending van Extra Time:

  Video player inladen ...