• home
 • video
 • pas verschenen

  Club-voorzitter over spelersgroep: "Er zijn absoluut nog plannen"

  Club Brugge ontdeed zich gisteren simpel van Lokeren.

  Club Brugge heeft de Europese ontgoocheling doorgespoeld met een klinkende zege tegen Lokeren. Club-voorzitter Bart Verhaeghe blijft naar eigen zeggen nuchter. "Maar we bouwen met vertrouwen."

  "Poulefase Champions League is geen must"

  Een 0-4-overwinning tegen Lokeren: Club Brugge is overtuigend aan de Belgische competitie begonnen. "We zijn tevreden met deze wedstrijd, maar we zijn voldoende nuchter. Ik kan dit resultaat relativeren", vertelde Bart Verhaeghe in "De Ochtend" op Radio 1.

  "Het boek is er, maar we schrijven een nieuw hoofdstuk onder Ivan Leko. Het woord "nieuw" is al veel gevallen. Maar we bouwen met vertrouwen."

  Europees kreeg Club eerder deze week wel al een flinke tik. "Het was voor ons vroeg om dergelijke wedstrijden op dat niveau te spelen. Het wordt volgende week niet evident in Turkije."

  "De poulefase van de Champions League is geen must. We dromen ervan en we zullen ons best doen. Maar ik zal tevreden zijn met een ticket voor de Europa League. Dat is absoluut een must."

  Over aanwinsten: "Goede scouting"

  Club Brugge trok de voorbije weken vooral jonge en iets minder bekende spelers aan. "We hebben een goed scoutingsnetwerk", zegt Bart Verhaeghe. "Dennis kende niemand, maar we volgen hem al heel lang. Ook Nakamba volgen we al 4 à 5 jaar. De naam van de spelers is niet altijd evident, het gaat om wat ze presteren op het veld."

  "De transferperiode duurt nog een maand en daar kan nog zeer veel in gebeuren. Wij hebben absoluut nog plannen. Er moeten nog uitgaande transfers gebeuren en er zullen ook nog inkomende transfers zijn."