• home
 • video
 • pas verschenen

  Coucke blijft hoopvol: "Ik wil het nog eens zien, het kan spoken bij ons"

  Marc Coucke bedankt de fans: "Dit was een unieke belevenis."

  Marc Coucke zag KV Oostende "de beste Europese match uit zijn geschiedenis" spelen. "Maar tegelijk ook de slechtste", grapt de voorzitter. "Op voorhand had ik voor 4-2 getekend. Achteraf gezien zat er meer in."

  KV Oostende was een beetje met een bang hartje naar Marseille afgezakt, maar dat bleek nergens voor nodig. Het verschil met de Zuid-Franse topclub was verrassend klein (lees hier alles over de match).

  "Dit was veruit de beste Europese match die KVO ooit gespeeld heeft", zegt Marc Coucke met zijn roze bril op. "Maar meteen ook de slechtste."

  "Ik ben vooral trots op hoe we gespeeld hebben. Veel mensen in België, maar ook in Europa, hebben KVO leren kennen. Het is geen toeval dat wij Europees spelen."

  "Ik denk dat ik niet overdrijf als ik zeg dat deze match de groepsfase of zelfs een kwartfinale van de Europa League waard was. Dit was topniveau. Wij waren zeer goed, Marseille was nog net iets beter."

  "Het heeft al vaak gespookt in de Versluys Arena"

  "Op voorhand had ik voor 4-2 getekend, maar achteraf gezien zat er meer in. Toch wil ik het nog eens zien in de terugmatch. Het heeft al vaak gespookt in de Versluys Arena."

  "Vorig seizoen wonnen we er 2 keer tegen Club Brugge, 2 keer tegen Gent, werd het 6-0 tegen Genk,... We hadden op voorhand 10% kans en nu hebben we nog altijd 10%"

  Maar voor de terugmatch op het programma staat, is er nog de start van de Belgische competitie tegen Moeskroen. "Als we maar 1 seconde denken "het is maar Moeskroen", dan is het om zeep."

  "Als we donderdag een kans willen maken in de terugmatch dan moeten we er zondag al aan beginnen. We moeten zien dat we op ons elan doorgaan."