• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanderhaeghe vreest Marseille niet: "Met geschiedenis win je geen wedstrijden"

  Yves Vanderhaeghe wil van eigen sterkte uitgaan.

  0 / 0

  Yves Vanderhaeghe wil van eigen sterkte uitgaan.

  Daags voor de Europese vuurdoop van KV Oostende blikt coach Yves Vanderhaeghe al eens vooruit op de clash tegen Marseille. Hij beseft dat het moeilijk zal worden, maar wil met de juiste ingesteldheid naar Frankrijk afreizen. "Alles hangt af van onze mentaliteit", zegt hij.

  Vanderhaeghe: "We mogen fier zijn op waar we nu staan"

  Yves Vanderhaeghe is blij met het project van KV Oostende. "Als je ziet welke evolutie we de afgelopen jaren hebben doorgemaakt, mogen we best fier zijn. Hopelijk kunnen we hier nu een gepast verlengstuk aan breien. Op papier hebben we in Marseille natuurlijk niks te zeggen, maar in voetbal is alles mogelijk", zegt hij.

  "Onze ingesteldheid waarmee we de match beginnen zal de doorslag geven. We mogen niet onder de indruk zijn, ook al spelen we tegen een club die in het verleden veel gewonnen heeft. Met geschiedenis win je geen wedstrijden uiteraard. Als we niet gaan zweven en ons eigen spel spelen zit een goed resultaat er zeker in", aldus een nuchtere Vanderhaeghe.

  Devroe: "Hopelijk geen illusie armer morgenavond"

  Ook sportief directeur Luc Devroe wil uitgaan van eigen sterkte. "Het wordt een avontuur, maar dit hoort bij het groeiproces van de club. Ik hoop gewoon dat we morgenavond geen illusie armer zijn. Natuurlijk is het een stap in het onbekende, maar het is nog koffiedik kijken op dit moment", zegt hij.

  "Ik schat dat we 20% kans hebben om door te stoten, en zelfs dat vind ik al pretentieus. Maar we moeten in onszelf geloven en ons niet laten leiden door onze tegenstander. Als we tegen Anderlecht of Brugge spelen vertrekken we ook altijd vanuit onze eigen organisatie, en dat zal morgen niet anders zijn. Hoe dan ook, we vatten dit niet op als een schoolreis."

  Vliegtuigproblemen verhinderen vlotte afreis

  Door een defecte monitor in het vliegtuig liep KV Oostende vertraging op. De spelers lieten het echter niet aan hun hart komen en besloten de groepssfeer nog wat te versterken met een rondje Uno.