• home
 • video
 • pas verschenen

  Milan spendeerde deze zomer bijna 1000 keer het budget van hun Europese tegenstander

  AC Milan wil dit jaar weer voor de prijzen gaan.

  Na 3 jaar afwezigheid maakt een vernieuwd AC Milan zijn rentree in Europa. Het contrast met hun Roemeense tegenstander van morgen kan amper groter zijn. De Italianen geven morgen partij aan Universitatea Craiova in de 3e voorronde van de Europa League.

  Einde aan de Milanese malaise?

  AC Milan, zevenvoudig winnaar van de Champions League, trapt morgen haar Europese campagne af. Na een afwezigheid van 3 jaar op internationaal niveau vatten de Italianen morgen de 3e voorronde van de Europa League aan. Op bezoek in Roemenië zullen ze Universitatea Craiova bekampen, dat afgelopen seizoen 5e eindigde in Roemenië.

  Met enkele stevige kwaliteitsinjecties wil Milan dit jaar weer volop meedoen voor de prijzen, nadat de club enkele magere jaren beleefde. Die kwamen er vooral door een slechte transferpolitiek en vele trainerswissels, waardoor de majestueuze club de laatste seizoenen amper boven de Italiaanse middenmoot uitsteeg.

  Chinese investeerders laten zich gelden

  De drastische ommekeer kwam er in april dit jaar, toen Silvio Berlusconi Milan verpatste aan een Chinees consortium. Met een 6e plaats in de competitie kon de club op de valreep een Europees ticket bemachtigen. En om de ambities kracht bij te zetten, trokken de Chinese investeerders meteen hun geldbuidel open.

  Deze zomer streken er ronkende namen neer in San Siro. Met André Silva, Hakan Calhanoglu, Ricardo Rodriguez, Lucas Biglia en zeker Leonardo Bonucci (foto) lieten de Milanezen de monden van de concurrentie openvallen. Coach Vincenzo Montella krijgt alvast de nodige proviand om dit jaar weer te wedijveren met de favorieten in de Serie A.

  Op hun zomertour door China gaf de versterkte selectie van Milan alvast een voorsmaakje van wat ze in haar mars heeft. Met een droge 4-0-pandoering stuurden de Milanezen Duits recordkampioen Bayern München naar huis. Een voorbode voor het komende seizoen?

  Dure transferzomer

  De zomerse uitgaven hadden wel een behoorlijk prijskaartje, goed voor 190 miljoen euro aan inkomende transfers. Daarmee staan ze in schril contrast met hun Roemeense tegenstanders van morgen, wiens transferbudget om en bij de 225.000 euro ligt.

  Coach Vincenzo Montella wil zich dit jaar tonen met Milan en niet langer de subtop ambiëren. "Milan moet bij de beste 5 clubs in de wereld horen", verklaart hij. "Tot nu toe is het de zomer van mijn dromen. We hebben topspelers aan onze selectie toegevoegd en hier en daar zorgde dat voor gefronste wenkbrauwen. Maar het belangrijkste is dat Milan iets buitengewoon aan het realiseren is", besluit een hoopvolle coach.