• home
 • video
 • pas verschenen

  KVO-spelers moeten verplicht kaarten door defect vliegtuig richting Marseille

  U herkent onder meer Jali, Musona en Zivkovic in de kaartclub.

  0 / 0
  Het eerste Europese avontuur van KV Oostende is met een valse noot begonnen. Door een technisch defect aan het vliegtuig dat KVO naar Marseille moest brengen, liep de ploeg van trainer Vanderhaeghe bijna vijf uur vertraging op.

  KV Oostende had deze morgen om 10u zijn vlucht richting Marseille gepland. Daar speelt KVO morgen in de  Europa League-voorronde tegen Olympique Marseille. Maar een technisch defect heeft er anders over beslist.

  "De monitors moeten worden vervangen. De verwachting is dat het vliegtuig om 13u30 zal kunnen vertrekken", schreef KVO op Twitter. Het wisselstuk voor het vliegtuig moet worden overgebracht uit Denemarken.

  Dat duurde uiteindelijk nog langer dan gehoopt en pas rond 15 uur konden de spelers opstijgen. Ze werden bij hun aankomst onder politiebegeleiding naar het stadion gebracht zodat ze toch nog kunnen trainen.

  Voor de spelers zat er niets anders op dan de tijd te doden op de luchthaven van Oostende, bijvoorbeeld door te kaarten.

  Devroe: "Hopelijk kunnen we vanavond nog trainen in Marseille"

  Door de vertraging raakt ook het schema van KV Oostende in de war. Sportief directeur Luc Devroe tilt er evenwel niet zwaar aan. "Voor mij is het niet erg als we wat later aankomen in Marseille, als het vliegtuig maar in orde is. Ons schema wordt een beetje aangepast, maar een drama is dat niet. Als dit nu morgenavond gebeurd was, zouden we wel met de handen in het haar zitten met oog op dit weekend." 

  "Vanavond hebben we een training gepland om 18u30, die zouden we toch graag afwerken. Het zou ons goed uitkomen om al eens op de grasmat van Marseille te trainen. Hoe dan ook zullen de spelers vanavond wel genoeg kunnen recupereren van de verstoorde reis", besluit Devroe.

  KV Oostende liet zich alvast niet ontmoedigen:

  Uiteindelijk konden ze rond 15 uur toch vertrekken: