• home
 • video
 • pas verschenen

  Scheidsrechtersbaas Verbist: "Ontgoocheld in resultaten"

  Johan Verbist mist de komende weken 5 refs.

  0 / 0
  Vijf scheidsrechters moeten de eerste weken van de competitie aan zich laten voorbijgaan. Drie refs zakten voor hun fysieke of theoretische testen, twee scheidsrechters waren nog met vakantie. "Waar het is misgegaan? Ik heb er geen verklaring voor", reageert scheidsrechtersbaas Johan Verbist.

  Het theoretische examen was een obstakel voor Erik Lambrechts. Christof Dierick en Frederik Geldhof faalden voor hun fysieke testen.

  "Hoe ik kan verklaren dat die refs fysiek niet goed genoeg waren? Daar heb ik geen verklaring voor", reageert scheidsrechtersbaas Johan Verbist bij Sporza.

  "Ze hebben tijd genoeg gehad om zich voor te bereiden. Dat er nu op kunstgras en niet op een atletiekpiste getest wordt, mag ook geen excuus zijn. Dat wisten ze ook lang genoeg op voorhand."

  "Ik ben ontgoocheld. Ik heb hen al gezegd dat ik niet tevreden ben met de resultaten. Deze scheidsrechters worden niet aangeduid tot 7 september. Dan is er een herkansing. Of dat problemen oplevert? Neen, de gaten krijg ik gevuld."