• home
 • video
 • pas verschenen

  Guardiola kan ook Mendy in zijn miljoenenverdediging zetten

  Mendy krijgt rugnummer 22.

  Benjamin Mendy heeft zijn handtekening gezet onder een contract bij Manchester City. De club betaalde grof geld aan Monaco voor de verdediger: zo'n 58 miljoen euro. Eerder deze transferperiode haalde de club van Kompany en De Bruyne ook al de miljoenen boven voor Kyle Walker en Danilo.

  Manchester City-coach Pep Guardiola heeft een gedaantewisseling van zijn defensie bij de clubeigenaars besteld. City gaf vorige week al een slordige 50 miljoen euro uit aan rechtsachter Kyle Walker, maar ging vandaag voor zijn linkerflank nog een stapje verder.

  Monaco ontvangt ongeveer 58 miljoen euro voor Benjamin Mendy. De 23-jarige linksachter was afgelopen seizoen een van de sterkhouders in de verdediging van kampioen Monaco. Hij tekende voor vijf jaar bij City.

  Mendy is na Walker en Danilo de derde defensieve versterking voor City, dat al afscheid had genomen van onder meer Clichy, Sagna, Zabaleta en Kolarov.