• home
 • video
 • pas verschenen

  Gestopte Philipp Lahm is Speler van het Jaar in Duitsland

  Lahm (33) zette een punt achter zijn carrière.

  Philipp Lahm zette na afgelopen voetbalseizoen een punt achter zijn carrière. Toch mag hij nu nog een trofee in zijn kast zetten. Hij werd voor het eerst verkozen tot Duits Speler van het Jaar.

  Lahm haalde het in een poll van vakblad Kicker bij 885 sportjournalisten voor Toni Kroos. Lahm kreeg 242 stemmen, de middenvelder van Real Madrid 192. Pierre-Emerick Aubameyang, spits bij Borussia Dortmund, vervolledigde de top drie met 120 stemmen.

  "Dit is een mooie prijs. Ik ben er heel blij mee. Ik vermoed dat de journalisten rekening hebben gehouden met mijn hele carrière", reageerde Lahm, die met Bayern acht keer kampioen werd, zes keer de Duitse beker won, de Champions League in 2013 en het WK met Duitsland in 2014.

  Op de erelijst volgt Lahm zijn voormalige ploegmaat Jérôme Boateng op. In 2015 viel Kevin De Bruyne, toen bij Wolfsburg, in de prijzen.