• home
 • video
 • pas verschenen

  Leko na verlies tegen Bilbao: "Volste vertrouwen in wat we doen"

  Teleurstelling bij Club Brugge na het verlies in de Brugse Metten.

  Club Brugge heeft zijn generale repetitie voor het Europese duel tegen Basaksehir verloren. Tegen Bilbao werd het 0-2. "We moeten rustig blijven", luidt het devies van aanvoerder Ruud Vormer. Coach Ivan Leko zag progressie.

  Leko: "Progressie gezien"

  "We wilden graag tegen Bilbao spelen. Het is een Spaanse subtopper die de grote ploegen in Spanje kan verslaan. Misschien hebben we in de eerste helft wat te veel respect getoond voor hen. Maar na de rust zag ik een beter en meer dominant Club Brugge", vertelt Ivan Leko.

  "We zoeken nog naar evenwicht in de ploeg en missen nog enkele profielen. Ik heb wel progressie gezien in ons voetbal. We hebben het volste vertrouwen in wat we doen. De nederlaag tegen Bilbao moeten we accepteren en er de juiste lessen uit trekken. Ondanks het resultaat heb ik een goed gevoel."

  Woensdag neemt Club Brugge het in de derde voorronde van de Champions League op tegen Basaksehir. "Een goeie ploeg, anders word je niet tweede in Turkije", weet Leko. "Het zegt ook veel als je ziet welke spelers zij kunnen halen. Maar we hebben een kans. Wij willen het tempo bepalen en een goed resultaat neerzetten."

  Vormer: "Rustig blijven"

  "Als je thuis verliest met 0-2 is dat niet goed", zegt Ruud Vormer, de nieuwe kapitein van Club Brugge. "Bilbao heeft wel helemaal niet veel kansen gecreëerd en wij wel in de tweede helft. Dus we hoeven niet te klagen dat het slecht was. We hebben genoeg kansen gehad."

  "We zijn nog wat aan het proberen en we werken naar een vast elftal toe. Dat moet er dan gaan staan. Het is nog wat wennen aan elkaar, maar we moeten op deze manier doorgaan en proberen te winnen. We moeten met zijn allen rustig blijven. Woensdag zullen we klaar zijn. De beleving zal dan ook heel anders zijn."

  Bekijk een samenvatting van Club Brugge - Bilbao (0-2)