• home
 • video
 • pas verschenen

  Monaco is boos op "belangrijke" Europese clubs voor contacten met Mbappé

  Heel Europa leerde het voorbije seizoen het goudhaantje kennen.

  AS Monaco heeft vandaag in een persbericht een oproep gedaan aan Europese topclubs - zonder namen te noemen - om zijn topspits Kylian Mbappé met rust te laten. Die zouden zonder toestemming van de Franse landskampioen met de jonge international praten.

  "Monaco stelt met spijt vast dat "belangrijke" Europese voetbalclubs contact hebben gelegd met Kylian Mbappé (en zijn entourage) zonder zijn toestemming."

  De eerste zin van het korte statement laat aan duidelijkheid niets achterwege. De 18-jarige Mbappé brak helemaal door vorig seizoen met 26 goals, goed voor de titel en de halve finales van de Champions League. Heel Europa is wild van de youngster.

  Monaco waarschuwt de bewuste clubs: "We willen deze clubs eraan herinneren dat die acties tegen artikel 211 van het Franse Profliga-reglement en tegen artikel 18.3 van het FIFA-reglement over de status en de transfer van spelers."

  "Om een einde te maken aan deze onaanvaardbare situatie overweegt Monaco om de Franse Voetballiga en de FIFA te vragen om disciplinaire procedures te openen tegen de overtreders."

  Tweet van Monaco: