• home
 • video
 • pas verschenen

  Chelsea vindt bij Real Madrid een alternatief voor Lukaku

  Morata kon onder Zidane geen basisplaats afdwingen.

  Chelsea is tot een akkoord gekomen met Real Madrid over de transfer van Alvaro Morata. De 24-jarige spits moet wel nog een persoonlijk akkoord vinden met de Londense club. Met de transfer zou een bedrag van 80 miljoen euro gemoeid zijn.

  Chelsea zocht een opvolger voor Diego Costa. Trainer Antonio Conte had na vorig seizoen aangegeven niet meer verder te willen met de  genaturaliseerde Spanjaard.

  Romelu Lukaku werd genoemd als kandidaat om de vrijgekomen positie in de spits op te vullen, maar Lukaku trok eerder deze maand voor 85 miljoen euro naar Manchester United. Chelsea moest op zoek naar een alternatief.

  Dat het daarbij uitkomt bij Morata van Real Madrid is geen grote verrassing. De Spanjaard werd vorige zomer al genoemd bij Chelsea, maar bleef uiteindelijk in Madrid. Daar kon hij dit seizoen nooit echt een basisplaats afdwingen. Hij werd gedwarsboomd door "BBC" (Bale-Benzema-Ronaldo).