• home
 • video
 • pas verschenen

  Lukaku: "Heb lang op deze kans gewacht, nu wil ik presteren"

  Lukaku trof voor het eerst raak tegen Real Salt Lake.

  0 / 0
  Romelu Lukaku scoorde in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Real Salt Lake een eerste keer voor Manchester United. De Rode Duivel blaakt van het vertrouwen en laat dat ook zien op het veld. "Ik voel me heel goed. Ik kijk ernaar uit het team te helpen winnen."

  "Achterstand was een kleine schok"

  Manchester United kwam ietwat verrassend op achterstand tegen Real Salt Lake. "Dat was toch een kleine schok voor ons", liet Lukaku na de wedstrijd optekenen bij MUTV. "We wisten op voorhand dat het een betere ploeg was dan LA Galaxy."

  "We waren goed voorbereid en konden hen onder druk zetten als het tempo de hoogte in ging. De wedstrijden die nu komen (tegen City, Real en Barcelona, red), zijn tegen nog zwaardere tegenstanders. We moeten dus blijven verbeteren."

  Hoe zwaar was het spelen op grote hoogte? "De laatste vijf minuten van de eerste helft waren heel lastig. Maar we hebben hard gewerkt in de voorbereiding en waren fysiek klaar voor de strijd. De jongens die in de tweede helft speelden lieten dat ook zien. Dat is een heel positief signaal."

  "Ik ben hier om doelpunten te maken"

  Hoe verloopt de voorbereiding op het nieuwe seizoen met zijn nieuwe club? "Ik voel me heel goed op dit moment. Het voorseizoen verloopt ook goed. We werken heel hard op het trainingsveld om klaar te zijn voor het nieuwe seizoen."

  "De concurrentie is er en iedereen knokt voor zijn plaats in de ploeg. Ik ben hier om doelpunten te maken en dat is ook mijn ingesteldheid als ik op het veld stap."

  Is Lukaku ondertussen helemaal aangepast aan zijn nieuwe club? "Mijn eerste week is heel goed verlopen. Ik kende al veel spelers die naast mij woonden. Mijn aanpassing is vlot verlopen en ik had niet veel tijd nodig om iedereen te leren kennen."

  "Ik kijk er vooral naar uit om het team te helpen winnen. Ik heb heel lang op deze kans gewacht. Nu ben ik hier en ben ik klaar om mijn waarde te tonen op het veld en goede prestaties af te leveren. Te beginnen met de Supercup tegen Chelsea."

  Romelu Lukaku na zijn eerste doelpunt voor Man.United: