• home
 • video
 • pas verschenen

  Antwerp haalt doelman Bolat terug naar België

  Antwerp kondigde de komst van Bolat officieel aan met deze foto.

  Antwerp wordt de vierde Belgische club in de carrière van doelman Sinan Bolat. Antwerp plukt Bolat weg bij Porto, waar hij al enkele jaren op een dood spoor zat. Bolat tekende een contract voor drie seizoenen op de Bosuil.

  Vijf jaar na zijn vertrek bij Standard tekende Bolat vandaag opnieuw een contract in België. Bij Antwerp moet hij de concurrentie aangaan met Nicaise Kudimbana, Kevin Debaty en Antonijo Jezina. 

  Sinds 2014 was Bolat eigendom van de Portugese topclub Porto, maar daar kon hij nooit aanspraak maken op een basisplaats. Hij werd elk seizoen (minstens tijdelijk) uitgeleend. Twee seizoenen geleden belandde hij op die manier bij Club Brugge, maar die samenwerking werd geen groot succes.

  Het laatste half jaar speelde Bolat voor de Portugese tweedeklasser Arouca. Ook Moeskroen onderhandelde vorige maand met Bolat, maar koos uiteindelijk voor Logan Bailly.

  Het Belgische publiek maakte kennis met Bolat als invaller voor Bailly, toen beiden voor Genk speelden. Daarna trok Bolat voor vijf seizoenen naar Standard. In Luik won hij een titel en een Beker.