• home
 • video
 • pas verschenen

  Balotelli en co verpesten in slotfase galawedstrijd van AA Gent

  Mario Balotelli wist nog voor de rust de Genste voorsprong uit.

  AA Gent heeft zijn galamatch tegen Nice op de valreep verloren. Het leek de Franse eersteklasser lang in bedwang te houden, maar in de laatste minuut kreeg Gent een koude douche: 2-3.

  Met OGC Nice, afgelopen seizoen derde in de Ligue 1, had Gent een pittige sparringpartner uitgekozen voor zijn galamatch. En dan was het vooral uitkijken naar de komst van sterspeler Mario Balotelli naar de Ghelamco Arena.

  De Italiaan tekende ook voor de eerste dreiging van de wedstrijd, maar het was Gent dat na een kwartiertje op voorsprong kwam. Dejaegere zonderde Birger Verstraete af, die alle tijd had om te scoren.

  Gent leek de rust te halen met zijn krappe voorgift, maar de onvermijdelijke Balotelli dook op de juiste plek op om de gelijkmaker binnen te tikken: 1-1 bij de rust.

  Gent kan gelijkspel niet vasthouden

  Ook in de tweede helft kon Hein Vanhaezebrouck enkele werkpuntjes noteren. Zo zal hij op het nieuwe oefencomplex nog wat moeten schaven aan de buitenspelval. Arnaud Souquet glipte er probleemloos door en stuurde Kalinic naar de verkeerde hoek. 

  Maar Gent was niet van plan om zijn supporters teleurgesteld naar huis te sturen op de gala-avond. Dejaegere schudde nog een tweede assist uit zijn mouw, Moses Simon wurmde zich tussen twee spelers en schoof de steekbal onder doelman Benitez.

  Een billijk gelijkspel leek in de maak, maar in het slot kreeg Gent toch nog het deksel op de neus. Plea kon Kalinic nog verrassen in de korte hoek: 2-3.

  Foto's van de wedstrijd: