• home
 • video
 • pas verschenen

  Genk wint strijd om handtekening van topschutter Ingvartsen

  Ingvartsen scoorde afgelopen seizoen 23 keer in Denemarken.

  Racing Genk heeft de transfer van de Deen Marcus Ingvartsen afgerond. De 21-jarige spits komt over van Nordsjaelland en ondertekende een contract voor vier jaar. Ingvartsen werd afgelopen seizoen topschutter in Denemarken.

  Genk had al langer zijn oog laten vallen op Ingvartsen, maar botste op een hoge vraagprijs van Norsjaelland. De club van Ingvartsen schermde met aanbiedingen van Engelse clubs.

  Vandaag bereikte Genk een akkoord met Nordsjaelland. De spits legde vandaag medische tests af bij Racing Genk en tekende een contract voor vier seizoenen. Bij Genk krijgt hij het rugnummer negen. Donderdag om 13u30 wordt hij voorgesteld.

  De Deense krant Extra Bladet meent te weten dat Genk 40 miljoen Deense kronen, omgerekend ruim 5 miljoen euro, zou betalen voor Ingvartsen. Dat zou een record zijn voor een inkomende transfer voor Racing Genk, maar het bedrag is niet bevestigd.

  Ingvartsen doorliep de nationale jeugdreeksen van Denemarken van de U16 tot U21. Dit jaar werd hij voor de eerste keer geselecteerd voor de nationale A-ploeg.