• home
 • video
 • pas verschenen

  Castro na afgesprongen transfer: "Gent had geen goed beeld van mij"

  Bram Castro komt niet terug naar België.

  Doelman Bram Castro heeft een bewogen week achter de rug. Zijn transfer van Heracles Almelo naar AA Gent ketste op het laatste moment af. "Dat is blijkbaar de voetbalwereld."

  Heracles Almelo, de huidige club van de 34-jarige Bram Castro, en AA Gent bereikten vorige week zaterdag een akkoord over de transfer van de Belgische keeper, maar twee dagen later liep het huwelijk al spaak.

  “De donderdag voor de eerste training kreeg ik het bericht dat AA Gent mij wilde overnemen. Op zaterdagavond waren de clubs akkoord. Zondag volgde het afscheid van de groep en de club en heb ik mijn spullen gepakt", vertelt Castro op de clubwebsite van Heracles.

  "Maandag heb ik met AA Gent gesproken over de laatste details van de overgang. Toen ging het mis. Zij bleken een totaal ander type doelman te zoeken dan ik ben. De meningsverschillen lagen daardoor zover uit elkaar dat het beter was om de samenwerking niet aan te gaan.”

  "Het is toch een tik die je krijgt"

  Castro is al jarenlang een betrouwbaar sluitstuk in Nederland, onder meer bij MVV en Heracles. Hoe kan het dan dat AA Gent zijn profiel verkeerd heeft ingeschat?

  “Ik ben een rustige keeper die geen gekke dingen doet en gewoon zijn mannetje staat. Zij zochten een keeper van het tegenovergestelde soort. Dat is raar, gezien de moeite die door hen genomen is en de overeenkomst die gesloten werd met Heracles. Ze hadden blijkbaar toch geen goed beeld van wie Bram Castro is.”

  Castro wilde graag terugkeren naar België om dichter bij zijn vrouw en kinderen te zijn. Toen de transfer afsprong, was dat een pets in zijn gezicht.

  “Het ongeloof schoot door mijn hoofd. Het is toch een tik die je krijgt, ook op mijn leeftijd. Toch is het misschien juist mijn leeftijd waardoor ik dit snel achter me kan laten en gewoon lekker aan het seizoen kan beginnen. Ik kan het goed verwerken en gelukkig zijn mijn vrouw en kinderen er ook goed mee omgegaan. Dat het mis is gelopen, is blijkbaar de voetbalwereld.”

  "Ik ga me honderd procent geven voor Heracles"

  Na het afspringen van de transfer sluit Heracles, de nummer tien van vorig seizoen in de Eredivisie, Castro maar al te graag weer in de armen.  “Mijn contract hier bij Heracles Almelo loopt nog een jaar door. Ik ga me honderd procent geven voor deze club."

  "Vandaag ben ik door iedereen weer fantastisch ontvangen. Door de technische staf, de spelers, het personeel. Dat voelt goed. Ik ben blij om weer deel van deze club uit te maken”, meldt Castro nog op de website van de club.