• home
 • video
 • pas verschenen

  Borussia Dortmund moet Guerreiro maanden missen

  Guerreiro blesseerde zich tijdens de Confederations Cup.

  De Portugese international Raphaël Guerreiro viel uit tijdens de Confederations Cup. Waar de Portugese voetbalbond oorspronkelijk enkel een kneuzing meldde, blijkt nu uit nieuwe onderzoeken van Dortmund dat Guerreiro een voetbreuk heeft.

  Bij Borussia Dortmund zullen ze zich wellicht vragen stellen over de expertise van de ploegdokter van de Portugese nationale ploeg. Nadat Guerreiro in de tweede groepsmatch van de Confederations Cup, tegen Rusland, uitgevallen was in de 66e minuut, meldde de Portugese voetbalbond enkel een gekneusde voet.

  Toen Guerreiro weer voet zette op Duitse grond, werd hij aan nieuwe onderzoeken onderworpen. Die wezen uit dat de 23-jarige linkervleugelverdediger zijn voet niet gekneusd, maar gebroken heeft.

  Vandaag ging de Portugees, die vorig seizoen goed was voor 9 goals en evenveel assists voor Dortmund, al onder het mes. Zijn afwezigheid wordt geraamd op drie tot vier maanden.