• home
 • video
 • pas verschenen

  Wayne Rooney keert terug naar het oude nest en tekent bij Everton

  Wayne Rooney trekt opnieuw het shirt van Everton aan.

  Wayne Rooney keert na 13 jaar bij Manchester United terug naar Everton. De aanvaller heeft een contract van twee seizoenen getekend bij de club waar hij op 16-jarige leeftijd doorbrak. "Het is heerlijk om terug te zijn", zegt de 31-jarige Rooney.

  Coach Koeman: "Geweldig"

  Wayne Rooney speelde tussen 2002 en 2004 77 wedstrijden voor Everton, waarna hij op 18-jarige leeftijd naar Manchester United verhuisde.

  Daar won hij zowat alles wat er te winnen valt: vijf titels, de Champions League, de Europa League, de FA Cup, drie League Cups en het WK voor clubs. In het shirt van United scoorde hij 323 keer en hij is ook topschutter aller tijden van Engeland.

  15 jaar na zijn debuut keert de aanvaller nu terug naar Everton. "Ik ben heel blij dat hij beslist heeft om thuis te komen", zegt coach Ronald Koeman. "Wayne heeft nog veel ambitie en weet wat het is om te winnen. Hij houdt van Everton en wilde heel graag terugkeren. Hij is nog altijd maar 31 en ik twijfel niet over zijn kwaliteiten. Het is geweldig om hem hier te hebben."

  Rooney: "Geweldig om terug te zijn"

  De nakende transfer van Romelu Lukaku naar Manchester heeft voor Wayne Rooney de deur opengezet om de omgekeerde beweging te maken. De aanvaller brandt nog van ambitie.

  "Een prijs pakken met Everton zou het summum zijn. De club evolueert in de goeie richting. Daar wil ik graag deel van uitmaken. Hopelijk kan ik mijn steentje bijdragen aan het succes van Everton", klinkt het.

  "Het is een heerlijk gevoel om terug te zijn. Als ik Manchester United zou verlaten, zou het enkel voor Everton zijn. Dat heb ik altijd gezegd. Toen ik hoorde van de interesse, heb ik mijn manager gezegd dat hij het moest regelen. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan."