• home
 • video
 • pas verschenen

  Lukaku medisch gekeurd: "Wie kan er "neen" zeggen tegen Man.United?"

  Romelu Lukaku postte enkele foto's op Instagram.

  Romelu Lukaku is in Los Angeles medisch gekeurd in afwachting van zijn transfer naar Manchester United. Hij mocht ook al een eerste fan blij maken met een handtekening. "Man.United is de grootste club ter wereld", verklaart Lukaku zijn keuze.

  "United is de grootste club ter wereld

  De transfer van Romelu Lukaku naar Manchester United is nog niet helemaal officieel, maar de Rode Duivel sprak bij de Amerikaanse sportzender ESPN wel al over zijn beslissing om Everton te ruilen voor United.

  "Het is de grootste club ter wereld. Er is veel honger om weer kampioen te worden en het voetbal te domineren. Dit is een kans waarvan ik droomde als kind. Toen United belde, hoefde ik geen twee keer na te denken. Wie zegt er nu "neen" tegen de grootste club ter wereld?", zegt Lukaku.

  "Manchester United heeft het beste stadion in Engeland en de beste supporters. Dit is een geweldige kans voor mij. Ik heb altijd gezegd dat ik in een team wil spelen dat meedoet voor de prijzen."

  "Mourinho zal mij beter maken"

  Bij Manchester United vindt Romelu Lukaku ook José Mourinho terug. Onder de Portugese coach werd Lukaku's periode bij Chelsea geen succes. "Dat waren andere omstandigheden", zegt Lukaku. "Ik was toen nog jong en wilde per se spelen. Hij begreep waarom ik toen wilde vertrekken."

  "Ik ben nu 24 en hij ziet ook hoe ik aan maturiteit gewonnen heb. Ik ben dankbaar dat hij me een nieuwe kans geeft. Mourinho is de beste coach ter wereld. Ik heb al met hem gesproken en weet wat hij van mij verwacht. Het is geweldig dat ik opnieuw met hem kan samenwerken."

  "Hij wil mij beter maken en dat is goed, want ik wil altijd sterker worden. Mourinho weet hoe hij van zijn spelers winnaars kan maken. Perfect voor mij, want op mijn 24e sta ik te popelen om een prijs te pakken."

  Medische keuring in LA

  Manchester United maakte gisteren bekend dat het een akkoord heeft met Everton over de transfer van Romelu Lukaku. De Rode Duivel moest wel nog medisch gekeurd worden en een persoonlijk akkoord bereiken met United.

  Die medische tests heeft Lukaku intussen achter de rug. Die vonden plaats in Los Angeles, waar de aanvaller met vakantie was. Toeval of niet, maar vandaag strijkt ook Manchester United neer in LA voor een oefenstage. Als de transfer helemaal rond is, kan Lukaku zich dus meteen aanmelden op de training.

  Lukaku's relaas van de medische keuring op Instagram: