• home
 • video
 • pas verschenen

  6-jarige "superheld" Bradley verliest strijd tegen kanker

  Bradley werd door de hele Premier League in de armen gesloten.

  Droef nieuws heeft ons bereikt vanuit Engeland. Bradley Lowery is vandaag overleden. De 6-jarige jongen verloor een lange strijd tegen een zeldzame vorm van kanker.

  "Mijn moedige jongen is opgestegen naar de hemel vandaag om 13u35, in de armen van mama en papa en omgeven door zijn familie", schreven de ouders van Bradley vandaag op Facebook. "Hij was onze superheld en ging een moedige strijd aan. Maar hij was ergens anders nodig." 

  Bij Bradley werd na 18 maanden een zeldzame vorm van kanker vastgesteld. Hij was een grote fan van Sunderland, dat hem in de armen sloot en tot mascotte maakte. Vooral met aanvaller Jermain Defoe werd Bradley beste vrienden.

  Gisteren nog kon Defoe zijn tranen nauwelijks onderdrukken, toen hij moest vertellen dat het niet goed ging met Bradley. Vandaag kwam het droeve nieuws dat hij overleden is. 

  Vanuit vele hoeken komen steunbetuigingen. Sunderland, dat vrijdagavond een oefenmatch speelt, liet weten dat de opbrengst van de wedstrijd integraal naar de stichting van Bradley gaat.

  Gisteren zag Jermain Defoe het slechte nieuws al aankomen