• home
 • video
 • pas verschenen

  AA Gent brengt met nieuwe shirts ode aan succesrijke jaren 80

  De nieuwe shirts van AA Gent zijn vanaf 6 juli te koop in de fanshop.

  AA Gent heeft zijn drie shirts voor het komende seizoen gepresenteerd. In het thuisshirt sieren verticale blauwe lijnen een witte achtergrond, het uitshirt combineert blauw met oranje. Het derde shirt is nagenoeg een kopie van het fluogele shirt waarin Gent in Europa furore maakte.

  In het nieuwe shirt voor de thuismatchen verdwijnt het blauw een beetje naar de achtergrond. De fijne blauwe lijnen zijn een knipoog naar de Gent-shirts uit de jaren 80, toen weliswaar met horizontale lijnen.

  In de jaren 80 kende Gent een bloeiperiode met onder meer bekerwinst en enkele knappe Europese prestaties, met onder meer Michel De Wolf en Aad Koudijzer in de ploeg.

  De uitshirts brengen dan weer een stijlbreuk  met het verleden. Het blauw gaat daarin geleidelijk over naar oranje, ook de kleur van de broekjes. Het fluogele derde shirt kennen we van Gent in Europa.