• home
 • video
 • pas verschenen

  Stuivenberg: "Complimenten gekregen, maar nu moet Genk de volgende stap zetten"

  0 / 0
  Na een slopende campagne is RC Genk maandag aan zijn voorbereiding op een nieuw seizoen begonnen. De Limburgers vertoeven tot komend weekend op oefenstage in het Nederlandse Horst. Sporza sprak voor het kamp uitgebreid met trainer Albert Stuivenberg.

  "Je moet er altijd klaar voor zijn"

  "Of ik klaar ben voor een nieuw seizoen? Je moet er altijd klaar voor zijn. De ambities die je hebt, moet je nastreven. Dat wil zeggen dat je een goeie start moet maken, met nieuwe spelers en nieuwe stafleden. We kijken in elk geval enorm uit naar het nieuwe seizoen", zegt Stuivenberg.

  "De voorzitter heeft de ambities uitgesproken: de top 3 van België halen. Daar moeten we dus naar streven en daar moeten we heel hard voor werken. Misschien is hoger haalbaar, maar misschien ook niet. We hebben een jonge, aantrekkelijke ploeg die hier en daar een gelukje moet hebben."

  KRC Genk begint aan zijn 30e seizoen. Een titel zou de kers op de taart zijn van een feestjaar, zo wordt hier en daar al gefluisterd.

  Stuivenberg: "Ik vind het onzin om op dit moment te zeggen dat we voor de titel gaan. De titel zou fantastisch zijn, maar er kan er maar eentje kampioen worden en er zijn veel clubs die dat willen."

  "Eerst moet ik met de spelersgroep een aantal zaken afstemmen. Misschien is de beker winnen wel het maximum. Of de beker winnen en 4e eindigen. Wie weet..."

  "Ambities zijn belangrijk, maar veel belangrijker is welke weg we willen bewandelen. Het is belangrijk om deze groep zo veel mogelijk samen te houden, want er zit nog rek in. We zijn niet beloond voor onze prestaties, dus moeten we daar de lat hoger leggen."

  "Je mag aantrekkelijk spelen, maar het moet iets opleveren"

  "Toen ik eind december 2016 instapte als trainer van RC Genk was dat een enorme, maar zeer leuke uitdaging. We kenden elkaar niet en toch moet je in korte tijd presteren. Maar als je ergens in gelooft, is er zeer veel mogelijk", gaat Stuivenberg voort.

  "Ik heb de spelersgroep meteen betrokken in het hele proces. Betrokkenheid draag ik immers hoog in het vaandel. Ik wil dat de spelers over alles mee nadenken: over hoe we spelen, hoe we willen winnen... Dat is goed gelukt. Deze groep heeft heel goed gevoetbald en heeft niet ondergedaan voor de Belgische top."

  "Daar hebben we veel complimenten voor gekregen, maar nu moeten we de volgende stap zetten. Dat betekent resultaten halen en bijvoorbeeld PO1 halen. Want je mag aantrekkelijk voetballen, het moet tegelijkertijd wel iets opleveren."

  Vorig seizoen zag Genk zich PO1 door de neus geboord en liep het ook op het nippertje een Europees ticket mis. Dat kan tot grote frustraties leiden, maar niet bij Stuivenberg.

  "Ik analyseer veel en kan dat een plaats geven. Ons programma is zo druk geweest dat het net-niet-verhaal verklaarbaar is. Daarnaast hebben we wat pech gehad en moeten we het ook onszelf verwijten, bijvoorbeeld dat we thuis tegen KV Oostende van de 10 kansen er maar 1 benut hebben."

  "Dat is wel teleurstellend geweest. Daar hoeven we niet lullig over te doen. Dat voel ik niet alleen zo aan, maar ook de spelersgroep. Ik voel aan de groep dat ze ambitie heeft en dat ze weet waar onze kracht ligt en waar we het beter moeten doen met elkaar."

  "Er zijn nog gegadigden voor de top 3"

  Wie worden de concurrenten komend seizoen voor de beoogde top 3? "Als je praat over de top 3 is het logisch dat je naar Anderlecht en Club Brugge kijkt, maar er zijn nog gegadigden. Als je naar de transfermarkt kijkt, dan zijn Gent en Oostende ook heel duidelijk in hun ambitie. En dan heb je Zulte Waregem dat het fantastisch gedaan heeft en dat nog een keer wil doen. En je hebt Standard dat niet nog eens zo'n seizoen als het vorige wil beleven..."

  "Wij gaan er alles aan doen om aantrekkelijk te voetballen en ons publiek een strijdbaar team aan te bieden. Er moet altijd een groep staan die voor winst gaat, tegen wie dan ook, en een genot is om naar te kijken. Daar moet Genk voor staan. Of daar nog versterking voor nodig is? Ik denk van wel, ja. We zijn onder meer bezig met een keeper. Benson is al gekomen, maar daarnaast hebben we in de voorhoede nog iemand nodig en bekijken we hoe we de aan zijn knie geopereerde Sébastien Dewaest gaan vervangen."

  Het volledige interview met Albert Stuivenberg: