• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Keersmaecker neemt afscheid als bondspreses: "Onvoldoende steun"

  François De Keersmaecker stopt als bondsvoorzitter.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  François De Keersmaecker is geen kandidaat om zichzelf op te volgen als voorzitter van de voetbalbond. "Ik voel me niet meer voldoende gesteund", zegt hij. Zodra er een nieuwe bondsvoorzitter is, zal De Keersmaecker ook ontslag nemen uit het Uitvoerend Comité van de KBVB.

  François De Keersmaecker stond 11 jaar aan het hoofd van de Belgische voetbalbond (KBVB), maar gaat dus morgen niet voor een zevende ambtstermijn als voorzitter van de KBVB.

  De Keersmaecker leek lange tijd de enige kandidaat bij de voorzittersverkiezing te worden, maar enkele dagen geleden dook er met Gérard Linard onverwacht een tegenkandidaat op.

  Linard vertegenwoordigt de Waalse amateurclubs en zou zaterdag ook kunnen rekenen op de stemmen van de profclubs, die De Keersmaecker aan de kant zouden willen schuiven.

  Gisteren raakte bekend dat De Keersmaecker overwoog om zich terug te trekken als kandidaat, aangezien er met Gilbert Timmermans nog een derde kandidaat is. Timmermans is de voorzitter van de Vlaamse afdeling van de Voetbalbond. Zijn kandidatuur betekent meteen het einde van De Keersmaecker als bondsvoorzitter.

  "Onvoldoende steun"

  François De Keersmaecker legt zijn beslissing als volgt uit: “Ik heb enorm veel geïnvesteerd in de Belgische Voetbalbond en veel in return gekregen, maar de afgelopen tijd begon de werkdruk op me te wegen."

  "Na de gebeurtenissen deze week heb ik persoonlijk het gevoel nog onvoldoende steun te genieten, maar zonder spijt en met de totale overtuiging goed werk te hebben geleverd, neem ik afscheid van de KBVB.”