• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "Als je goed presteert, gaan de prijzen omhoog"

  Vanhaezebrouck zet zijn spelers opnieuw aan het werk na een korte vakantie.

  0 / 0

  Vanhaezebrouck zet zijn spelers opnieuw aan het werk na een korte vakantie.

  AA Gent is begonnen aan de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. De transfers die Gent al realiseerde verraden grote ambities bij de ploeg van Hein Vanhaezebrouck. "Ik zou liegen als ik zeg dat we na dit seizoen niet opnieuw de Champions League willen halen."

  Gent strandde afgelopen seizoen op de derde plaats, wat een ticket opleverde voor de Europa League. Tot tevredenheid van Vanhaezebrouck, al verraadt zijn antwoord meer ambitie. 

  "Europees willen we de Europa League in en als dat mogelijk is overwinteren. In de competitie moeten we Play-off I halen en zolang mogelijk meedoen voor de prijzen."

  "Europees voetbal is sowieso een doelstelling, maar dat kan op verschillende niveaus. Ik zou liegen als ik zeg dat we na dit seizoen niet opnieuw de Champions League willen halen. In België betekent dat dat je eerste of tweede moet worden."

  "Dus we moeten minstens een van de "grote twee", Anderlecht en Club Brugge, achter ons houden. En dan moeten we nog rekening houden met andere ploegen natuurlijk. Genk en Standard, bijvoorbeeld, die niet Europees spelen. Dat is een voordeel. Het wordt een interessante strijd."

  "Vergeet niet dat we maar op nippertje in Play-off II raakten"

  De ambitie om bovenin mee te draaien is de logische verklaring voor de transferpolitiek van AA Gent, zegt Hein Vanhaezebrouck. "Gent was tot nu de kleinste club van de G5."

  "We moesten dus een stap vooruit zetten. We waren de enige ploeg van de G5 die niet meer dan twee miljoen euro hadden uitgegeven. Nu wel, maar dat is niet alleen een aanpassing in ons beleid. Andere teams vragen ook meer aan Gent."

  "Eens je kampioen bent geworden en goed hebt gepresteerd in de Champions League gaan de prijzen omhoog. Voor een speler van KV Kortrijk of Charleroi betaalden we vroeger 500.000 euro. Nu krijgen we spelers van hetzelfde niveau bijna niet meer voor het dubbele."

  "We zochten naar extra ervaring en concurrentie. Vorig jaar was er wel al veel concurrentie, maar veel jonge jongens waren niet klaar om op een bepaald niveau het verschil te maken."

  "Vorig seizoen was al bij al succesvol, maar vergeet niet dat we maar op het nippertje in Play-off II raakten.  De vele verliespunten in de reguliere competitie heeft ons misschien wel een of twee plaatsen gekost in Play-off II."