• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Weiler begint met 10 spelers: "Sels? Hij is een interessante kandidaat"

  Slechts tien spelers op de eerste training van paars-wit.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Landskampioen Anderlecht heeft vandaag de trainingen hervat. Coach René Weiler mocht tien spelers verwelkomen op de eerste trainingssessie. "De groep moet compleet zijn voor we op stage vertrekken", zei Weiler. "Dendoncker? Ik zou hem heel graag houden."

  Amper 10 spelers laten hun gezicht zien

  Onder een loden zon heeft de Anderlecht-selectie vanmiddag de voorbereiding op het nieuwe seizoen aangesneden. Die selectie was allerminst volledig.

  Slechts 8 veldspelers en 2 doelmannen tekenden present op de eerste training. Keepers Roef en Svilar en ook Appiah, Deschacht, Doumbia, Ganvoula, Najar, Sowah, Thelin en Trebel.

  Weiler: "Sommige spelers verdienen nog weekje extra vakantie"

  "Ik sta hier met een dubbel gevoel", gaf Weiler toe. "Ik ben teleurgesteld dat de vakantie voorbij is, maar ik ben ook wel blij dat ik weer kan beginnen voetballen met deze groep. De spelers hebben van hun vakantie genoten. De sfeer zat meteen weer goed."

  Heel wat spelers waren er nog niet bij vandaag. Ook nieuwkomers Sven Kums en Pieter Gerkens ontbraken nog. "Sommige spelers hebben langer gewerkt dan anderen en verdienen nog een weekje extra vakantie. Kums sluit bijvoorbeeld komende maandag aan. Ik ben in elk geval blij dat ze allebei Anderlecht-spelers zijn."

  "Dit is een periode met veel veranderingen. Ik weet nog niet of er nog iemand vertrekt en of ik dus nog versterking nodig heb. Ik zou heel graag deze groep houden. Ik begin met de spelers die er nu zijn, maar de groep zou toch zeker compleet moeten zijn voor we op stage vertrekken."

  "Sels is een interessante kandidaat"

  Een van de sterkhouders van vorig seizoen zal Weiler zeker niet meer zien op training. "Ik ben blij voor Youri Tielemans. Hij verdiende die transfer na zijn sterk seizoen. We kunnen hem niet door een speler vervangen. Ik zal kijken naar de spelers die ik nu heb en het systeem dan eventueel aanpassen."

  "Dendoncker? Ik werk heel graag met hem. Natuurlijk wil ik hem graag houden. Of ik hem kan overtuigen? Hij heeft een sterke persoonlijkheid. Hij weet wat ik denk en hij weet wat hij wil. We moeten proberen een akkoord te vinden. Persoonlijk denk ik dat het beter is voor hem om nog een jaar te blijven. Dan kan hij Champions League spelen."

  Nog een hardnekkig gerucht is de komst van Matz Sels. "Ik heb dat ook gelezen. Het is de club die beslist. Maar Boeckx is geopereerd en we zijn Ruben kwijt. Roef wil misschien ook opnieuw uitgeleend worden. Dan is het logisch dat je een nieuwe doelman zoekt. Sels is een interessante kandidaat."