• home
 • video
 • pas verschenen

  AA Gent blijft maar kopen: ook Marcq van Charleroi komt

  Marcq speelde sinds 2013 voor Charleroi.

  Zoals verwacht is Damien Marcq de volgende nieuwkomer bij AA Gent. De Franse middenvelder heeft een contract voor drie seizoenen ondertekend.

  AA Gent zocht vergeefs naar een vervanger voor zijn Gouden Schoen Sven Kums, maar gooit het nu over een andere boeg. De Kroaat Franko Andrijasevic, die een paar dagen geleden als recordaankoop werd gepresenteerd, én Marcq zouden samen de rol van Kums gaan vervullen.

  Verwacht wordt dat de 28-jarige Marcq het vuile werk moet opknappen voor Andrijasevic, die zich als nummer 10 dan volop offensief kan uitleven.

  Marcq is al de vierde aanwinst van Hein Vanhaezebrouck na Andrijasevic (Rijeka), spits Mamadou Sylla (Eupen) en flankaanvaller Lior Inbrum (Ashdod). Hij kwam in juni 2013 in Charleroi terecht, waar hij nog tot 2020 onder contract lag.

  "Damien is een speler met karakter en een goede mentaliteit. Dat is heel belangrijk in de kleedkamer", zegt manager Michel Louwagie. "Dankzij onze goede financiële positie kunnen we nu spelers kopen zonder te hoeven verkopen. We wachten niet langer en handelen snel."

  Marcq: "Gent was het meest overtuigend"

  "Het doet plezier om een speler van AA Gent te zijn. Ik heb veel ambitie, net zoals de club. We hopen die samen waar te maken", zegt Marcq op zijn eerste interview als speler van Gent.

  "Er waren ook een aantal andere club geïnteresseerd, maar Gent was het meest overtuigend. Ik ben 28 jaar, die was het goede moment om te vertrekken. Maar anders had ik ook met plezier met carrière afgesloten bij Charleroi."