• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  RB Leipzig en RB Salzburg mogen deelnemen aan Champions League

  RB Leipzig is rechtstreeks geplaatst voor de Champions League.

  Het Duitse RB Leipzig en het Oostenrijkse Red Bull Salzburg mogen dit jaar allebei aan de Champions League deelnemen. Beide clubs zijn gelinkt aan Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz. Maar volgens de UEFA worden de integriteitsregels niet geschonden omdat Red Bull enkel nog optreedt als hoofdsponsor van Leipzig, niet als eigenaar.

  "Na grondig onderzoek en gestructureerde wijzigingen binnen de clubs" geeft de Europese Voetbalbond aan dat er geen reglementen worden geschonden als beide ploegen volgend jaar deelnemen aan het kampioenenbal.

  Het financieel controleorgaan van de UEFA staat onder leiding van voormalig premier Yves Leterme.

  Oostenrijks kampioen Red Bull Salzburg komt in de tweede voorronde van de Champions League uit tegen de winnaar van het duel tussen het Hibernians F.C. (Malta) en Tallinn (Estland). Leipzig is als Duits vicekampioen rechtstreeks voor de groepsfase geplaatst.