• home
 • video
 • pas verschenen

  Raiola: "Donnarumma werd bedreigd door AC Milan"

  "Het negatieve klimaat maakte Donnarumma triest."

  Mino Raiola, de zaakwaarnemer van Gianluigi Donnarumma, zegt dat de doelman niet om financiële redenen geweigerd heeft een nieuw contract te tekenen. Wat dan wel de echte oorzaak is? "De situatie was te vijandig en gewelddadig geworden." AC Milan ontkent.

  Mino Raiola heeft een boekje opengedaan over de soap rond het contract van Donnarumma. De jonge doelman kreeg heel wat kritiek van de supporters van AC Milan nadat hij bekendgemaakt had dat hij zijn contract niet zou verlengen. Ze verweten hem uit te zijn op het grote geld, maar volgens zijn zaakwaarnemer klopt dat helemaal niet.

  "Hij wou bij Milan blijven. Hij heeft zich daar altijd goed gevoeld, maar de laatste tijd behandelde de club hem verschrikkelijk", vertelt Raiola in de Gazzetta dello Sport. "We hadden tijd en ruimte gevraagd zodat Donnarumma er rustig over kon nadenken, maar Milan vertelde alles aan de pers."

  "Een deel van de supporters keerde zich tegen hem en de club deed niets om hem te beschermen. De situatie maakte Donnarumma triest."

  "Vooral sportief directeur Mirabelli gedroeg zich bijzonder agressief. Hij zei: "Als je niet bijtekent, beland je in de tribunes". Donnarumma en zijn familie werden bedreigd, ook met de dood."

  "Donnarumma was klaar om te tekenen, maar door het negatieve klimaat werden de onderhandelingen stopgezet. Er is zelfs nooit gesproken over geld."

  "Wat nu? De bal ligt in het kamp van AC Milan. Donnarumma dreigt een heel jaar te verliezen. Er is interesse, maar we hebben nog geen overeenkomst met een andere club."

  AC Milan reageert: "Er zijn geen dreigementen geweest"

  AC Milan-directeur Marco Fassone heeft in de Italiaanse media de beschuldigingen ontkend. "Er zijn geen dreigementen geweest. We willen Donnarumma nog steeds met open armen ontvangen."

  "Dit was niet de beslissing van de speler. Hij wou bij Milan blijven. Dit is de keuze van Raiola. Ik ben ervan overtuigd dat Donnarumma in zijn hart niet overtuigd is van deze keuze. Raiola heeft gewoon heel veel macht over hem. Hij is ook nog maar 18."

  "We hadden hem een goed voorstel gedaan. Ik zei hem nog: "Als je bijtekent, zullen er 10.000 supporters aan het stadion staan." We verliezen nu een heel goede doelman, maar ook financieel is dit een verlies."