• home
 • video
 • pas verschenen

  AA Gent plukt Andrijasevic voor de neus van Standard weg

  Andrijasevic verzamelde al drie caps voor Kroatië.

  AA Gent heeft middenvelder Franko Andrijasevic voorgesteld. Gent zou voor de Kroaat voor de vierde keer in vijf maanden tijd zijn transferrecord breken. Standard vist achter het net voor de drievoudige international.

  AA Gent heeft dus de strijd om Andrijasevic gewonnen. De club zou zo'n vier miljoen euro betalen voor de Kroaat van 25 jaar. Nooit eerder betaalden voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie meer.

  Andrijasevic is duurder dan Lovre Kalinic (3 miljoen euro), Yuya Kubo (3,5 miljoen euro) en Mamadou Sylla (3,85 miljoen euro).

  Andrijasevic is een jeugdproduct van Hajduk Split, waarbij hij het in 2010 tot de eerste ploeg schopte en een eerste cap bij de nationale ploeg verzamelde. Na passages bij Dinamo Zegreb en Lokomotiva Zagreb kwam hij bij Rijeka terecht. 

  Ook Standard was al sinds januari geïnteresseerd in de diensten van de Kroaat. Andrijasevic zou zelfs al een voorcontract hebben getekend in Luik, maar de onderhandelingen op clubniveau sleepten aan.

  Nieuwkomer: "Iedereen wou me hier echt"

  • Franko Andrijasevic: "Ik heb enkele stressvolle dagen achter de rug, maar ik ben blij dat ik hier ben. Ik voelde dat hier iedereen me echt wou en ik zal me elke dag 120 procent inzetten. Natuurlijk heeft Lovre Kalinic (landgenoot en ex-ploegmaat) een rol gespeeld. Hij heeft me geweldige dingen verteld over deze club."
  • Voorzitter Ivan De Witte: "We willen komend seizoen in de competitie op het hoogste niveau meedoen. Daarom trekken we spelers zoals Franko aan."