• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Neef van Ajax-legende Piet Keizer volgt Peter Bosz op in Amsterdam

  Marcel Keizer is nog geen grote naam in het Nederlandse voetbal.

  Marcel Keizer is de nieuwe coach van Ajax. De relatief onbekende Keizer had afgelopen seizoen Jong Ajax onder zijn hoede. Hij is de opvolger van Peter Bosz, die naar Dortmund is vertrokken.

  Marcel Keizer is de neef van Piet Keizer, de legendarische rechtsbuiten van Ajax die eerder dit jaar om het leven kwam. Keizer begon zijn carrière als speler wel bij Ajax, maar verhuisde al snel naar Cambuur, waarvoor hij de rest van zijn carrière zou uitkomen.

  Ook als coach was hij voornamelijk bij kleinere clubs actief, eerst Telstar, daarna Emmen en ten slotte Cambuur. Afgelopen seizoen trainde Keizer Jong Ajax, de beloften van de Amsterdamse club die ook uitkomen in de Jupiler League (2e klasse).

  Keizer maakte hierbij zo'n goeie beurt dat het bestuur van Ajax ervan overtuigd is dat hij de geknipte opvolger is voor Peter Bosz. Bosz greep in zijn enige seizoen als Ajax-coach wel naast een prijs, maar hij baarde wel opzien door de finale van de Europa League te halen. Dat leverde hem een transfer naar Borussia Dortmund op.