• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lokeren haalt Marzo uit Heerenveen terug naar België: "Logische keuze"

  Heerenveen haalde Stefano Marzo in 2013 weg bij Beerschot.

  Stefano Marzo heeft een contract van drie jaar getekend bij Lokeren. De 26-jarige rechtsachter speelde in 2012-2013 bij Beerschot, waar hij na het faillissement naar Heerenveen trok. Bij Lokeren moet hij Georgios Galitsios doen vergeten.

  Marzo, die ook de Italiaanse en Nederlandse nationaliteit heeft, werkte zich bij Heerenveen op tot vaste waarde. De offensief ingestelde flankverdediger scoorde het voorbije seizoen één doelpunt en gaf vijf assists.

  Marzo, die voor Lutlommel en Lommel speelde en door Beerschot bij Jong PSV werd weggehaald, stelde zichzelf in een videootje voor op de site van Lokeren: "Ik ben ontzettend blij weer in België te zijn."

  "Logische keuze voor ambitieus verhaal"

  "Met uitzondering van mijn korte passage bij Beerschot, waar toen toch wel wat problemen waren, speelde ik eigenlijk nooit in mijn land van herkomst. Ik weet dat Willy Reynders en Lokeren me al een tijdje volgden. Ik had ook een bijzonder goed gevoel bij de technische staf."

  "Voor mij is het een logische keuze om mee te stappen in het nieuwe ambitieuze verhaal van deze club. Lokeren wil er alles aan doen om beter te doen dan de twee voorbije seizoenen."

  Marzo zal bij Lokeren op de rechterflank Luciano Slagveer terugvinden. De 23-jarige rechtsbuiten werd een maand geleden door Lokeren in Heerenveen weggehaald. "Onze samenwerking verliep voortreffelijk."

  Tweets en beelden van Marzo's deal: