• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ajax verkoopt recordaantal abonnementen: 42.000

  Het trouwe Ajax-publiek blijft groeien.

  Ajax is populairder dan ooit. De Nederlandse grootmacht heeft twee maanden voor de start van de nieuwe competitie in de Eredivisie alle beschikbare abonnementen verkocht.

  95% van de abonnees van vorig seizoen zal volgend seizoen opnieuw met een abonnement in de Amsterdam ArenA plaatsnemen. Tel daarbij 5.000 nieuwe abonnees en je komt aan het cijfer van 42.000. Dat zijn er bijna 3.000 meer dan vorig seizoen.

  De rest van de beschikbare plaatsen wordt per wedstrijd verkocht. De ArenA kan zo'n 53.000 mensen herbergen. Dat betekent dat er dus nog een 11.000-tal plaatsen bestemd zijn voor de losse verkoop. Afgelopen seizoen zaten er gemiddeld 49.620 mensen in het Amsterdamse stadion.

  Europese finale

  Ajax scheerde vorig seizoen vooral in Europa hoge toppen. Het bereikte de finale van de Europa League. Die verloor het in Stockholm met 0-2 van Manchester United. In de Nederlandse competitie eindigde Ajax op de tweede plaats, op één punt van kampioen Feyenoord.

  Tweets: