• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Standard-trainer Sa Pinto: "Mijn spelers moeten dood zijn na elke match"

  Sa Pinto: "Ik voel me hier thuis."

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Sa Pinto: "Ik voel me hier thuis."

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Ricardo Sa Pinto wordt vandaag voorgesteld als nieuwe trainer van Standard. De Portugees maakt meteen duidelijk waar hij voor staat. "De spelers moeten zich altijd volledig geven, tijdens wedstrijden en op training. Dat eis ik." En de ambities? "Het grootste doel is opnieuw Play-off I halen."

  Sa Pinto sloot zijn spelerscarrière in 2007 af bij Standard. Hij heeft duidelijk nog mooie herinneringen aan die periode. "Ik ben heel blij dat ik hier weer ben. Ik ben thuis."

  "Ik ken de club en de supporters. Het zijn fanatieke fans. Ze willen altijd winnen en ze geloven ook dat Standard elk team kan kloppen. Ik hou van die winnaarsmentaliteit. Ik ben ook zo."

  "Ik eis dat mijn spelers zich altijd volledig geven, op training en tijdens de wedstrijd. Ze moeten dood zijn na een match. Ik wil van de spelers winnaars en harde werkers maken. Dat is een boodschap die ik elke dag zal overbrengen. Als je niet wint, moet je ongelukkig zijn."

  "Ik eis dat ook van mezelf. Ik zal me hier voor meer dan 100 procent inzetten. Ik wil nog niet te veel praten over doelen. De volgende match is altijd de belangrijkste match."

  "Deze club heeft uiteraard wel doelen. De voorbije jaren haalde Standard Play-off I niet. Dat is nu het grote doel: opnieuw POI spelen. Dat is mijn eerste werk en ik denk wel dat dat zal lukken."

  Sa Pinto neemt drie vertrouwelingen mee naar Luik

  Sa Pinto brengt drie Portugese assistenten mee naar Luik. Rui Mota  wordt zijn assistent. Hij was dat ook al bij Al Fateh en Atromitos. Maar ook Eric Deflandre blijft assistent-trainer.

  José Guilherme Oliveira Kruss Gomes wordt fysiektrainer. Ricardo Pereira wordt keeperstrainer. Philippe Vande Walle moet daardoor de A-kern verlaten. Hij blijft wel bij de club als jeugdtrainer.
   

  Het eerste interview van Sa Pinto (in het Frans):