• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez: "Kwamen hier voor de drie punten en die hebben we ook"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Opdracht volbracht voor de Belgen in Estland. De Rode Duivels wonnen met 0-2 en door het gelijkspel van Griekenland en Bosnië deden ze onverwacht een heel goede zaak in groep H. "Je voelt dat het WK dichterbij komt", vertelde aanvoerder Vincent Kompany na de wedstrijd.

  Martinez: "Het enige wat telt zijn de drie punten"

  Bondscoach Roberto Martinez verwachtte zich voor de wedstrijd aan een moeilijke interland. "Ik wist dat Estland een moeilijke wedstrijd ging worden. Ze pasten hun systeem wat aan in vergelijking met de wedstrijd in Brussel, maar bleven goed georganiseerd achter de bal."

  "We kwamen hier voor de drie punten en die hebben we ook. De tweede goal kwam er wel te laat, maar de clean sheet en het resultaat zijn heel mooi."

  "Ik vind dat we het in de eerste helft iets te veel probeerden te forceren. We moeten het nog altijd wat gewoon worden dat de tegenstander met z'n allen achter de bal kruipt. We bleven geduldig en wisten dat het doelpunt wel zou komen."

  Door de zege is het WK dichtbij voor de Duivels. "Het enige wat telt in deze campagne is winnen. Het doet me ook deugd dat bijvoorbeeld Chadli een heel goede wedstrijd speelt. Die strijd om de plaatsen hebben we nodig in deze groep."

  "De mentaliteit zat goed, dat moeten we nu volhouden in de laatste wedstrijden van deze campagne."

  Mertens: "Het veld was echt dramatisch"

  Ook Dries Mertens zag dat het niet van een leien dakje liep in Estland. "Het was een heel moeilijke wedstrijd. Ze speelden met veel achterin. Op televisie was het misschien niet heel duidelijk, maar het veld was echt dramatisch."

  "We moeten ook durven toegeven dat we zelf niet zo goed speelden. Er waren veel slechte passes met hier en daar balverlies tot gevolg. Maar goed, we gaan naar huis met de drie punten en dat is het belangrijkste. Het seizoen zit erop. Ik ben blij dat we met een overwinning kunnen afsluiten."

  Kompany: "Je voelt dat het WK dichtbij is"

  Aanvoerder Vincent Kompany zag dat zijn ploeg niet in de problemen kwam in Tallinn. "We hebben de Esten goed vastgehouden. Ze creëerden geen kansen en waren amper gevaarlijk."

  "Onze taak hier is volbracht. Het gelijkspel in de andere wedstrijd is een onverwacht goed resultaat voor ons. Er waren hier veel Belgen aanwezig en ze waren ook heel belangrijk. Die sfeer moeten we ook in de twee volgende wedstrijden proberen te creëren."

  "Je voelt dat het WK dichtbij is, maar we moeten nog scherper proberen te spelen en nog scherper proberen te zijn voor doel. Dat misten we vandaag een beetje, mede door de staat van het veld. "

  "De eerste goal viel op het juiste moment. Na de rode kaart dachten we dat we snel een paar goals konden maken, maar we moesten ietsje langer wachten op het tweede doelpunt. We bleven proberen en uiteindelijk ging de bal er toch in. Ik ben heel tevreden met de prestatie en de overwinning."

  De Bruyne: "Geen Hazard veranderde niets voor mij"

  Kevin De Bruyne speelde opnieuw een goede wedstrijd op het middenveld en was met twee assists heel belangrijk. "De match liep zoals ik dat verwacht had. Je kunt niet zeggen dat we moeizaam speelden. We hebben 70% balbezit gehad en konden veel meer scoren."

  "De Esten speelden heel gesloten en dat zorgde wel wat voor strubbelingen. Maar uiteindelijk is het een goede overwinning en dat is wat telt."

  Veranderde de afwezigheid van Hazard iets voor De Bruyne? "Neen. Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen en dat hebben we gedaan. Ik ben ook al eens afwezig geweest en toen lukte het ook."

  "Het WK? Het is nog niet gedaan. We moeten nog vier matchen spelen en moeten nog naar Bosnië en Griekenland. Als we er drie van de vier winnen, is het goed." 

  Chadli: "Blij met mijn prestatie"

  Nacer Chadli stelde de zege van de Duivels veilig met een late treffer. "Ik ben heel blij dat ik kon scoren en dat ik daarmee het team aan de zege kon helpen."

  "Het was belangrijk om die tweede goal te maken. Door de rode kaart ging het na de rust iets gemakkelijker, maar Estland hield goed stand. Ze verdedigden heel goed en ook hun keeper deed het meer dan goed. We bleven kansen bij elkaar voetballen, maar uiteindelijk viel die goal toch nog."

  "Ik ben blij met mijn prestatie. Ik blijf alles geven voor de Duivels en hoop in de toekomst nog veel matchen te mogen spelen. Ik grijp mijn kans wel als die zich aandient."