• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez: "Drie punten in Estland zijn van vitaal belang"

  Roberto Martinez met de nieuwe perschef Stefaan Van Loock naast zich.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  De Rode Duivels spelen morgen de laatste wedstrijd van een lang Belgisch seizoen. Bondscoach Roberto Martinez is vrijdag in Tallinn alleen maar tevreden met een overwinning.

  De Rode Duivels verdedigen in Estland hun leidersplaats in de WK-voorrondegroep en kunnen een uitstekende zaak doen, want eerste achtervolgers Bosnië-Herzegovina en Griekenland spelen in Zenica tegen elkaar en zullen elkaar dus punten afsnoepen.

  Bondscoach Martinez wijst dan ook op het belang van Estland-België. "De overwinning is het enige dat vrijdagavond van tel is, want we spelen in deze kwalificatiecampagne nog drie keer op verplaatsing", zegt Martinez.

  "Die drie punten zijn dus vitaal. Ik zal hameren op de manier waarop we aan de wedstrijd beginnen. De concentratie en de focus in de eerste vijftien minuten zijn cruciaal. Na een goeie start zal het een pak makkelijker worden."

  De voorbije interlands wisselden de Rode Duivels te vaak goede met slechte momenten af. Die wisselvalligheid kostte hen in de oefeninterland in Rusland nog de zege.

  Martinez: "Mindere momenten in een wedstrijd vind ik niet zo erg, zo lang we maar winnen. De slotfase in Rusland verontrust me wel wat: we speelden daar goed genoeg om de wedstrijd te winnen, maar toch gaven we de zege nog uit handen."

  "Tegen Tsjechië was het op technisch vlak dan weer te zwak naar ons kunnen en daarom kozen we te veel voor de lange bal. Dat valt te verklaren door een gebrek aan wedstrijdritme. We hadden die wedstrijd nodig om de roestigheid uit de benen te krijgen, vrijdag wordt dat anders."

  "Hard aan het veld gewerkt"

  Een andere factor die vrijdag kan meespelen is de staat van het veld in de A. Le Coq Arena. In maart tegen Kroatië was de kwaliteit van het terrein nog beneden alle niveau. Intussen is er hard aan gewerkt en ligt het veld er al beter bij.

  "We weten dat het veld er niet perfect zal bijliggen, ook al is er echt hard aan gewerkt. De regen van vandaag kan misschien nog wat helpen. Tijdens de training moeten we het veld wat proberen te sparen", sloot de bondscoach af.

  Video player inladen ...