• home
 • video
 • pas verschenen

  Leicester City gaat door met coach Craig Shakespeare

  Craig Shakespeare leidde Leicester City uit de gevarenzone.

  Craig Shakespeare heeft de voorbije maanden het bestuur van Leicester kunnen overtuigen. "Hij heeft ons getoond over de kwaliteiten te beschikken om succesvol te zijn", zegt Aiyawatt Srivaddhanaprabha, de vicevoorzitter die binnenkort ook de grote man wordt bij OH Leuven.

  Na het ontslag van Claudio Ranieri, die Leicester City op sensationele wijze naar de titel had geleid maar een seizoen later tegen de degradatie moest vechten, nam zijn assistent Craig Shakespeare.

  De onervaren Shakespeare kon meteen voor een schokeffect zorgen. Onder zijn hoede dobberde de sloep van Leicester weer in veiliger wateren.

  Het bestuur van Leicester City is overtuigd dat Shakespeare de ploeg een heel seizoen kan dragen. "Craig heeft getoond over de juiste kwaliteiten qua leiderschap, motivatie en talentontwikkeling te beschikken om succes te hebben", zegt vicevoorzitter Aiyawatt Srivaddhanaprabha.

  "Ons belangrijkste doel voor de komende jaren is om lessen te trekken uit de onvergetelijke ervaringen van de voorbije twee jaren, zodat we ook op langere termijn succesvol kunnen zijn."

  Shakespeare: "Een fantastische kans"

  De 53-jarige Shakespeare tekende een contract voor drie seizoenen en is daarmee uiteraard in de wolken. "Dit is een fantastische kans voor mij om de nieuwe weg die ik heb ingeslagen voort te kunnen zetten."

  "We waren al een tijdje bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar nu kunnen we met meer zekerheid voortdoen."