• home
 • video
 • pas verschenen

  Lukaku: "Weet waar ik volgend jaar wil spelen, maar laat de "shit" voor manager"

  Lukaku antwoordt met de glimlach op vragen over een transfer.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Waar ligt de toekomst van Romelu Lukaku? Dat hij hogerop wil is geen geheim, maar de onderhandelingen daarover laat hij graag aan zijn zaakwaarnemer, Mino Raiola. "Maar ik weet wat er gaande is en waar ik volgend jaar aanwezig wil zijn", zei Lukaku.

  Op het persmoment dinsdagmorgen kreeg Lukaku vragen over de stand van zaken in zijn transferdossier, maar die wimpelde de aanvaller met de glimlach af. 

  "Mijn zaakwaarnemer is bezig met dat "gedoe". Ik weet wat er gaande is en waar ik volgend jaar aanwezig wil zijn. Voor de rest blijf ik rustig en ga ik niet snel uitspraken doen. Dat laat ik liever aan mijn zaakwaarnemer, zodat hij alle "shit" krijgt, en niet ik", lachte Lukaku.

  "United of Chelsea? Geen commentaar. Ik mag het niet zeggen. Maar voorlopig is Engeland wel het beste voor mij. Ik ben er nu zes jaar. Ik ken de competitie door en door."

  "Ik zit bijna aan 100 goals in de competitie. Dat is een mijlpaal die ik wil bereiken. De Premier League is een droom voor mij. Ik wil de Premier League zoveel mogelijk winnen. Maar eigenlijk wil ik ook de Champions League, de FA Cup en alle andere prijzen winnen."

  "Batshuayi en ik kennen elkaars kwaliteiten"

  Michy Batshuayi stond tegen Tsjechië verrassend naast Romelu Lukaku in de spits. Dat beviel Lukaku wel. "Ja, natuurlijk. We kennen elkaars kwaliteiten."

  "We moesten gewoon zien dat wanneer de ene de bal in de voet vroeg, dat de andere in de ruimte liep. Het is makkelijk met iemand in steun te spelen, maar eigenlijk is dat ook zo als we met twee spelers als "tien" spelen."

  "Voor ons was het vooral belangrijk om fysiek weer op niveau te komen. Vele spelers hebben tien dagen stilgelegen. Matchritme opdoen was het belangrijkste om vrijdag ons ding te kunnen doen."

  "Tegen Estland moeten we winnen. Druk is er altijd voor ons, maar we hebben voldoende kwaliteit om het verschil te maken."

  Bekijk de leuke reactie van Lukaku op transfervragen:

  Video player inladen ...